zaterdag 1 juni 2013

Jonkies

Gisteravond toch nog even de Kleinst Waterhoen in de Waverhoek beluisterd, samen met Sander Haak. Een makkie zo na de koffie; geen enkele reden om midden in de nacht in de polder te gaan staan, al levert dat wel heel rustige duidelijke opnames op, zoals die van Rick Schonewille. Blogcollega Maria is de eerste die wel kans ziet een foto van de kleine te maken.


Vandaag maar eens rustig aan; ik moet vanavond bij Hart & Soul popgroepen fotograferen. Dus eerst even spelen met mijn kikkers en dan even met de hond naar Veldwijk in Woerden, zangertjes kijken. Ik sta makkelijk een uur te wachten op het terugkeren van een stel Spotvogels. Die krijg je maar zelden voor de lens.... Helaas verschijnen ze steeds zo kort op het takje waarop ik focus, dat ze niet (scherp) op de plaat komen.


Opvallend zijn de vele jonge vogels die hier al rondvliegen. Terwijl de Heggenmus en de Zwartkop voluit zingen, hebben de Staartmezen en Fitissen blijkbaar het eerste rondje broeden al klaar. En de jonkies zijn nog onvoorzichtig genoeg om lekker in de buurt te komen. Leuk voor deze vogelaar.


Geinige oogjes, toch?

Vanavond dus creatief voor de muziek, wie weet morgen dus een heel ander onderwerp in dit theater....

1 opmerking:

Maria zei

Je jonkies zijn echt beeldschoon!
Wat een dotjes.
groet,
de Blogcollega ;-)