zaterdag 16 januari 2016

In het nieuws

Hoogwoud? Wie kent het niet. In de vogelwereld is het nu bekend, en ik word met Hoogwoud lastiggevallen door vrienden, familie en collega's. Want het is zelfs op het NOS Journaal en als ik aankom in Hoogwoud interviewen twee reporters van RTV Noord Holland de vogelaars, die hier nu wel bekend staan als "een beetje raar." Maar, ondertussen verdient de bewoner van het huis met de tuin waarin de vogel zit flink geld. Nadat gisteren alleen maar plagerijen op de vogelaars werden losgelaten, vraagt de bewoner vijf euro per persoon om vanuit de kamer naar de vogel te kijken. Ik doe er niet aan mee....


De eerste nieuwe soort van het jaar, en wat voor één! Uit heel Nederland zijn vogelaars naar dit dorp gekomen, en hier en daar hoor ik Duits, Vlaams en Frans spreken. Drommen vogelaars die soms barre tijden doormaken. Zo ontdek ik tijdens een bui aan de andere kant van de steeg nog wat plaatsgenoten. Koud Hè!?Na een poosje pak ik mijn spullen: de vogel laat zich af en toe nog zien in de steeg, maar beter dan bij de eerste poging wordt het niet. Ik klets nog wat bij, maak nog een foto van een Merel die wel poseert en ga naar Woerden, soep eten!to

: RTV NH / Joost Brandt

  9 opmerkingen:

  Marianne De Vogelkijker zei

  Leuk dat je hem gratis hebt Paul. Je bent en blijft tenslotte een Hollander :-). Maar zonder dollen, fijn dat hij op de plaat staat. Ik ga me niet in die gekte wagen en al helemaal niet om betaald naar een vogel te 'mogen' kijken. Als hij er over een tijdje nog zit doe ik het zoals wel vaker op mijn manier samen met mijn vogelvriendinnetje: rustig aan.

  Groetjes,
  Marianne

  petermeer zei

  Mooi Paul... en inderdaad, het was best wel koud. :-)

  Volgende week de 3de zeldzaamheid?

  Anoniem zei

  He Hollander,
  Nou deze Belg heeft wel 5 euro uitgegeven heeft de vogel prachtig bekeken door zijn kijker en volop staan genieten in de korte tijd die je daarbinnen gegund werd en daardoor zelfs vergeten foto's te maken.
  Maar alles staat wel op mijn netvlies ingebrand.
  Hoe was de soep, toch geen kippensoep ???

  Groeten JeroenBes.

  PW Fotografie zei

  Chinese tomaat....

  Huib zei

  Mooie foto's. Meer dan 350 vogelaars. dat is flink verdienen.
  groetjes Huib

  Maria zei

  Hoi Paul,
  Gefeliciteerd met je schitterende nieuwe soort!! En zulke foto's, niet door de ruit, zijn toch veel mooier! Hier kun je nog wel een tijdje van nagenieten denk ik zo ;-))
  Je mereltje staat er ook heel mooi en lief op! En die koukleumen, ach gut....zielig!
  groetjes,
  Maria

  Roos zei

  Gefeliciteerd Paul met deze waarneming en de geslaagde foto's.
  Ik geniet wel van alle foto's die men nu tegenkomt op o.a. FB want zelf ga ik niet in de rij staan om deze vogel te zien.
  Groeten,
  Roos

  Frans zei

  Mooie serie Paul, het rode keeltje en de witte oogstrepen staan er perfect op. Ik was er zondag toe er ook nog sneeuw lag. Wij mochten even op het balkon bij de buren maar dat feest duurde maar 15 minuten. Ja, koud was het wel buiten in de sneeuw.

  Frans zei

  Mooie serie Paul,
  Je hebt helemaal gelijk om rustig bij het steegje te wachten tot hij tevoorschijn kwam.
  Ondanks de kou. Ik was er een dag later en heb dit uniek vogeltje mooi kunnen bewonderen door mijn kijker en door mijn camera.
  Gr. Frans