zondag 7 juli 2013

Frank


O! Dat is de toelichting van Frank van der Meer bij de melding van de Oranje Luzernevlinder. En dat is reden genoeg om vanmorgen de hond maar weer eens uit te laten bij de Natuurplas Breeveld. Ik heb deze vlinder namelijk nog nooit gezien!

Ondanks dat het allemaal net af is, staan vooral de kades er prachtig bij met veel bloemen. In de bomen zingt van alles en ook in het riet is er veel leven. Boven de sloten vliegen vooral Gewone Oeverlibellen druk rond. Kortom, weer een heerlijk wandeling bij een graadje of vijfentwintig. Nadeel: ik ben niet alleen...

Laverend tussen andere hondenuitlaters, familiewandelingen, paarden, hardlopers en -toch weer- wielrenners (het is een wandelgebied...) maak ik mijn plaatjes van de Tjiftjaf, de Oeverlibellen en van een Kleine Karekiet die heel sneaky tussen het riet zit. Het kost allemaal tijd, maar dat is in deze omstandigheden volledig ondergeschikt. Wel nog een triest moment als ik het kijkscherm zie dat blijkbaar en zeker niet voor het eerst weer ten prooi is gevallen aan vandalen. Zonde toch!Pas op de terugweg krijg ik het gewenste groen-oranje vlindertje in beeld. Een lastig vliegerig ding dat direct na het landen de vleugels dichtklapt zodat alleen de buitenkanten op de foto komen. Jammer, en het hijgen van onze kleine Russel betekent dat ik hem echt weer uit het zonnetje moet halen. Ach...toch weer een nieuwe soort gescoord, opnieuw een vlinder! Met dank aan Frank.
4 opmerkingen:

Marianne De Vogelkijker zei

Leuk! Gefeli met je nieuwe soort! Mooie vlinder maar de naam slaat zoals te doen gebruikelijk weer als een tang op een varken :-D. Jouw foto laat toch echt geen oranje zien.
Heerlijk toch, dit weertje en dan lekker naar buiten maar wat vervelend dat ook daar de spullen gesloopt worden en je omver wordt gefietst terwijl het een wandelpad is, het is ook overal hetzelfde. Bah!

Marianne

Maria zei

Mooie vlinder, kom je niet vaak tegen idd!
Ik mijd zulke locaties ook als de pest, op zulke dagen. Teveel volk op de been. Maar ja, genieten willen we allemaal op onze manier. Dachten ook de vandalen bij een tof fikkie. Waardeloos!Ik zie dat alles prachtig in bloei staat. Leuk, ga er ook weer eens naar toe.
groet,
Maria

PW Fotografie zei

Mmmm, ik zie toch echt oranje in de vleugels.. Misschie je scherminstellingen een keer rechtzetten?

Marianne De Vogelkijker zei

Ja ja, ik zie ook oranje op mijn gekalibreerde scherm. Maar niet waar het geel ziet, lekker typ ben je toch.... Zucht ;-).