zondag 28 januari 2018

Een goed begin

Vorig jaar was een drama als het om nieuwe soorten gaat. Bijna niks! En dus is een rit naar Scheemda de moeite waard. Het kan zomaar een goed begin zijn: Sinds een paar dagen zit daar in een achtertuin een Zwartkeellijster, een vogel die normaal niet voorbij het Oeralgebergte komt. Één keer eerder had ik een kans deze vogel te zien, op Texel, maar miste het beestje op een paar minuten.


Als ik aankom aan het begin van de middag is de vogel natuurlijk niet in beeld. Ik posteer mij naast Martijn de Jong in een achtertuin van een heel vriendelijke oudere Groninger die zelf ook geniet van de aandacht van de vogelaars. We zijn dan met een man of zes, want de grote groep heeft de weg naar dit tuintje niet gevonden.


Het blijft lastig, een Lijster. Altijd schuchter en zelden rustig zodat een foto makkelijk is. Het eerste beeld van de vogel is typisch, spiedend tussen de takken om te zien of het veilig is. Een Sperwer in de buurt maakt het de vogel en dus ook ons niet gemakkelijk. Maar, na een poosje komt de vogel op een voedertafel. Het regent ondertussen en het licht is ook niet best, maar: Nieuwe soort voor 2018 is binnen: de Zwartkeellijster!6 opmerkingen:

Marianne De Vogelkijker zei

Die is binnen Paul! Begon het twitchersbloed toch weer een beetje te kriebelen!? Voor mij veel te ver weg hoor. Maar een goed begin en nu maar hopen dat het de rest van het jaar minstens zo goed wordt!

Groetjes,
Marianne

Maria zei

Gefeliciteerd! Een flinke rit, maar een heel goed begin!
groetjes, Maria

Oscar Balm zei

"in een achtertuin van een heel vriendelijke oudere Groninger die zelf ook geniet van de aandacht van de vogelaars"
Dat was inderdaad een aardige man en een fijn plekje. Zeker door de trapjes die hij klaar had staan. Heb er zaterdag ook gebruik van kunnen maken.
Oscar

Frans van Antwerpen zei

Zo zo Paul, mooie platen. Ik las op waarneming dat jij de laatste was op maandag die deze lijster had gezien. Hoopvol ben ik dinsdag met Maria en John wezen kijken. Met succes en met goede weersomstandigheden.
Hartelijke groet
Frans

Anoniem zei

Leuk, Scheemda. Je bent bijna door mijn voortuin gereden.
Gr,
G

Maria zei

Zo gaaf Paul!!! Het was het zeker waard om er heen te gaan!
Hij staat er mooi op!
groetjes,
Maria