vrijdag 17 februari 2012

Dat kan beter

Ik had het er laatst met John van Gestel over. Na een jaar redelijk fanatiek achter nieuwe soorten aanrennen, is het een stuk lastiger om de soortenlijst uit te breiden. Gelukkig heb ik het fotograferen nog...

Van die ruim driehonderd soorten staat er maar een handvol goed op de foto. En soms helemaal niet. Ik maak er geen halszaak van, maar er af en toe op uit om plaatje van een "gewone" soort - of een wat meer bijzondere waarvan ik echt een beter plaatje kan gebruiken - te maken door er eens echt voor te gaan zitten, kan geen kwaad. Het is eigenlijk ook wel relaxed. Het moet niet, het mag.


Zo ook met de Waterral. Meestal alleen te vinden tegen het donker en daarom ook niet makkelijk op de plaat te zetten. Als je ze al vindt. Ik heb vorig jaar samen met Peter van der Meer menig avondje in de Jonker doorgebracht zonder ze zelfs maar te zien. Maar nu met het ijs op de sloot zijn de kansen ook overdag wel wat groter.
Als de ral mij ziet, wandelt hij rustig maar zeker bij me vandaan, het riet in. Geeft niet, deze foto's zijn echt al een heel stuk beter dan die ik in het verleden heb gemaakt.


Gert Vonk wil mij de laatste tijd nogal eens plagen als er weer een Torenvalk in beeld komt. Dat komt door de reportage van een poosje geleden: het "model". Ik kan het inderdaad niet laten om deze charmante bidders vast te leggen als er weer eens één in de lucht hangt.Mooi toch?

7 opmerkingen:

Maria zei

Gelukkig!
Kunnen we ons nu verheugen op je specialisme!
Ik verwacht er weer veel van! en weer geen saai vooruitzicht.
groet
maria

PW Fotografie zei

Specialisme? Ik ben in de war....... Ik doe maar wat, toch?

Marianne De Vogelkijker zei

Ja, maar dat weet Maria blijkbaar nog niet ;-)

De Waterral is dan al weer een stap in de goede richting. Dat blijven gewoon moeilijke vogels om goed vast te leggen. Het minst moeilijk is het nog als ze pulletjes hebben volgens mij. Gaat vast lukken deze zomer in de Jonker! En waarom geen 1000 Torenvalkjes? Ik pak ze ook altijd mee hoor, blijft mooi!

Groetjes,
Marianne

Incanto Images Fotografie zei

alles kan beter, maar je moet er maar net op het juiste moment zijn, en het genieten als wanneer de foto's volgende keer mooier zijn is ook wat waard. En van een torenvalkje kan ik ook geen genoeg krijgen maar na 1 1/2 uur oefenen en geen een goed heb ik het even gehad, dus deze foto's zijn super gelukt in mijn ogen, ik doe het je niet na..;-)

Groetjes Von

Maria zei

Hoi Paul,
Ik bedoel natuurlijk dat ik altijd geniet van je nieuwe vogelsoorten, da's spannend.
Maar ik ben ook gek op je mooie foto's en die speciale zoals zo'n mooi Torenvalkje ;-). Je specialisme, daar doelde ik op refererend aan je PW fotografie. (je aparte roofvogelserie etc)nog in de war....of uh...gaat het een beetje?
groetjes Maria

Gonnie van de Schans zei

Het is maar wat je hobby is, vogels spotten of vogels fotograferen. Je zult ze eerst moeten vinden en daar ben jij erg goed in. Ik ben meer van het fotograferen, lekker lang op een plekje blijven. En dan toch uiteindelijk op zoek moeten naar een andere soort.
De waterral is mij gisteren ook gelukt :)
Groeten, Gonnie

Loes Belovics zei

Het is toch helemaal mooi dat je je twee hobbies, fotograferen en vogelen, zo lekker kunt combineren?
En beide gaan je goed af ;-)
Groet
Loes