zondag 5 februari 2012

Spelen

Ik ben weer thuis. Op de mat de nieuwe Dutch Birding met daarin opnieuw een foto van mijn hand: de Witkopeend van Reeuwijk. De redactie gebruikt een uitsnede van de bovenste foto, terwijl ikzelf toch de tweede gebruikt zou hebben. Maar, een plaatsing in dit blad is een eer!
Ik ga vanmorgen proberen een wat beter plaatje te maken van de Goudvink bij Kamerik, en gebruik daarvoor de nieuwe 5D Mark II. Dat heb ik in Zeeland maar niet gegokt voor de vogelplaatjes. De sfeerplaatjes zijn wel met die camera gemaakt. Nu durf ik het wel aan en speel dus met de mogelijkheden van de nieuwe aanwinst terwijl ik oude bekenden vastleg.

Het is tien graden warmer dan gisteren maar het voelt veel kouder aan. Geduldig wacht ik op de vink, maar die komt niet. Op de plas nog steeds veel Grote Zilverreigers die het ook niet warm lijken te hebben. In de sloot, of op de sloot eigenlijk, een stel Waterhoenen die prachtig verlicht kleur geven. Zo gewoon, zo mooi toch. Dan rijd ik door naar de plek van de Chileense Smient. Die vind ik in gezelschap van wat andere soorten zoals een vrouwtje Slobeend. Iedereen heeft het koud. Ook Michael Kars, die op zoek is naar een stel uilen die we niet kunnen vinden. Later kijk ik wel even op de site van deze "collega". Reden genoeg om zijn site op te nemen in de lijst met links, rechts in de kant van deze site.
In de polder een Slechtvalk
Nog even terug naar Zeeland, in gedachten dan. Wat een mooie tocht, en al zijn niet alle foto's even goed, er zit wel een leuk verhaal aan. Zoals die van de Giervalk. Niet mooi, maar wel in barre omstandigheden toch maar gemaakt. De prachtige Sneeuwgorzen. Die nieuwe fotosoorten Bokje en Houtsnip.


Zoek het Bokje

Gelukkig zie ik ook nog wel andere dingen als ik aan het vogelen ben. Beelden bijvoorbeeld. 


En dit zie je als je over de akkers bij Westdorpe staart, in afwachting van vogeltjes. Het ziet er in het echt net zo vreemd uit als op de foto: Dit schip lijkt wel erg gestrand.

2 opmerkingen:

Maria zei

Hoi Paul,
Alle reden om trots te zijn met de plaatsing in Dutch Birding. Heel leuk. Je Grote zilverreigers met op de voorgrond weer het wit van het ijs vind ik zeer geslaagd, wat mooi!
En vrolijk word je van de vele kleuren van de waterhoentjes.Jammer dat de Goudvink niet tevoorschijn kwam. Zat je wel in de auto? Want als je er buiten staan komt ie niet!
groet,
Maria

BB zei

gefeliciteerd met de plaatsing van je foto. dat is inderdaad een hele eer!
groetjes BB