zondag 9 november 2014

Pier

Gisteren heb ik nog wat kunnen spelen met mijn nieuwe camera, maar heel enthousiast ben ik nog niet. De autofocus lijkt wat te haperen en dat maakt het fotograferen van vogels best lastig. Met handmatig scherpstellen komt een rustige Knobbelzwaan nog wel goed op de foto...


Ik vrees dat ik nog even bij de dealer langs moet om dit alles te bespreken. Zonder grote doelen neem ik daarom mijn "oude" 5D Mark II mee naar de pier van IJmuiden. Cathy en Russel rijden mee, en ik pik Anja en Gert Vonk onderweg op. Gewoon nog even lekker wandelen in het najaarszonnetje.
Je moet eigenlijk niet omkijken als je op die pier loopt, maar gewoon lekker speuren op het water en langs de waterkant. Meeuwen genoeg waartussen zo maar iets bijzonders kan zitten, en binnen een paar honderd meter heb ik de eerste Gewone Zeehond op de foto.


Bijna aan het eind van de pier zit een jonge Kleine Burgemeester die zich prima laat fotograferen terwijl hij af en toe de vleugels strekt. Op de kanten van de pier lopen Oeverpiepers, Paarse Strandlopers en Steenlopers. Terwijl op zee een duidelijke frontwolk onze kant op komt, maak ik plaatjes van de kustvogels. De Kleine Burrie (vogelaarstaal) gaat tot op pasfotoniveau op de kaart.Het is ondertussen best gezellig op de pier. Verschillende bekenden wijzen de weg, en bij de Burrie treffen we de familie Van Der Meer. Zij zitten de hele dag al achter die bijzondere meeuw aan en zo mooi als nu heeft hij niet gezeten. We zijn dus mooi op tijd. 

Peter
Gert en Frank
Gert plaat de burgemeester bij de vuurtorenOndertussen trekt de wind aan en schuiven donkere wolken over de pier. Een mooi gezicht al is het wandelen dan wel ten einde. Achter een kop warme chocolademelk maken we de dag gepast af bij een prachtig uitzicht.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Die meeuw zat achter ons aan en wij niet achter hem...!
Groet, Robert

Maria zei

Mooi fotoverslag en zeker gezellig met al die bekenden!!
de laatste 2 foto's heel mooi! en de eerste ook, komt vast goed met je camera!
Je Burrie is geweldig.
groetjes,
Marie

PW Fotografie zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
PW Fotografie zei

Oh....

Marco Luijken zei

Hoi Paul,
Prachtige opnames!! Mooi die meeuwen. Ook foto 17 is prachtig genomen zo op die steen.
Je allerlaatste foto is echt schitterend, wat een uitzicht!!

Groeten, Marco