vrijdag 31 oktober 2014

Mark ii

De aankondiging van de nieuwe Canon 7D Mark 2 is nu een paar weken oud. Om niet de laatste te zijn heb ik direct daarna mijn 7D verkocht, en mij aangemeld voor een mailing als die nieuwe uitkomt. De reden: de lichtgevoeligheid en snelheid van die Mark 2.

Met een "releasedatum" van 11 november in mijn hoofd komt het mailtje van vanmiddag dus als een verrassing: ik kan een camera ophalen!

Dus rijd ik naar Capelle, koop dat ding en lees het boekje. Het is dan ook bijna donker als ik nog even naar buiten loop voor de eerste foto's met dat nieuwe apparaat dat lijkt te doen wat het belooft.
Het lijkt er op dat de ruis, die storend aanwezig was in de oude 7D, nu goeddeels verdwenen is. Net op tijd dus voor het sombere winterseizoen. Morgen lekker weer en dus beproeven met de vliegende vrienden die ik nu met 10 beelden per seconde kan vastleggen!

Alleen is het wachten nog op de aanpassing in Lightroom, want die ondersteunt deze nieuwe camera nog niet. Voorlopig fotografeer ik tegen mijn gewoonte in in JPG….


3 opmerkingen:

Maria zei

Fantastisch! Heel veel plezier ermee. Ik ben benieuwd naar je dagfoto's!
groet en fijn weekend
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Hoi Paul, waar staat die € boom ;-) ? Mooie eerste resultaten en idd de ruis van de 7D was vreselijk, vandaar dat ik hem ook weg heb gedaan. Succes met je nieuwe aankoop.

Groetjes,
Marianne

PW Fotografie zei

Verkoop je oude camera, en wat vrije uren en het geld stroomt binnen. O ja, en de tolerantie van je partner helpt ook bij de financiering.....