zondag 19 oktober 2014

Baardvrouw

Met de restanten van de orkaan Gonzalo op komst, gebruik ik de ochtend voor een wandeling in de Waverhoek. Ik hoop op Baardmannetjes in het zonnetje die in Woerden nog uitbundig schijnt.
Onderweg zie ik de strakke lijn van de frontbewolking liggen, en Waverhoek ligt al in het bewolkte gebied. Maar, het is nog licht en droog dus wandel ik naar een stuk met riet en lisdoddes.

Als snel hoor ik het toontje van de Baardmannetjes die zich verschuilen in het riet. Het waait stevig en dan is het niet eenvoudig om de prachtige en goed gecamoufleerde vogeltjes te vinden. Ik let vooral op het vliegen van de pluizen uit de "sigaren" en vind zo een vrouwtje Baardman dat driftig aan de pluizen plukt. Een prachtig gezicht waarbij ook duidelijk is hoe goed deze vogels wegvallen tegen de achtergrond. De lisdodde wordt in een minuut of tien gestript terwijl ik mijn platen maak.

Aan het begin van de sessie
En aan het eind: een lege sigaar
Nu is een Baardman mannetje nog net even mooier met zijn baardstreep, dus ik loop nog even rond waarbij ik Marianne Wustenhoff tref. Samen zien we wel wat vogels heen en weer vliegen, maar een echte fotokans komt niet meer. Het lukt om één mannetje in het riet vast te leggen. Als het begint te spetteren neemt Marianne al snel de benen ("ik maak later nog wel hele mooie foto's") en ik loop nog even een rondje.Op de plas is het vol met Smieten, Slobeenden en Wintertalingen. Een Lepelaar vliegt over en ook hier is veel vogeltrek met Kneutjes, Rietgorzen en Veldleeuwerikken. Ik vind nog een paar Zwarte Ruiters en een Rosse Grutto die samen onrustig door het gebied vliegen. Als de regen dan wat doorzet ga ik lekker aan de lunch, in spanning of de plaatjes van de Baardman een beetje gelukt zijn.


3 opmerkingen:

Marianne De Vogelkijker zei

Punt 1: Je Baardvrouwtje is best leuk;
Punt 2: De Baardmanman moet nog eens over;
Punt 3: Je hebt helemaal gelijk over mijn Blog;
Punt 4: Ik vond het ook gezellig, al was het maar kort.

Maria zei

Ik maak er geen punt van ;-) Vind je baardmannetjes geweldig.
Jammer dat ik te laat zag, dat ze er waren.
groet,
Maria

PW Fotografie zei

Ze zijn er nog steeds, ga kijken!