dinsdag 31 juli 2012

Alert

Op z'n Engels. Al een hele tijd staat de waarschuwingsfunctie op Waarneming.nl aan op één soort: de Vale Gier. Deze enorme dwalers weten mij steeds maar weer te ontglippen. Steeds zijn ze te kort aanwezig en te ver weg.


Op mijn werk weten mijn collega's ondertussen wel dat ik alles laat vallen voor deze aaseters, wat overigens nog maar één keer is gebeurd. De bijnamen vliegen dan wel rond, van Kale Gier (best persoonlijk) tot Schrale Kier (niet voor onder de 18!). Ongeloof dat deze soort in Nederland kan voor komen..... Nou, na vier keer mis, is het nu raak. Ik zie het met eigen ogen: een Vale Gier in Nederland!


Bij vliegveld Volkel verschijnt vanmiddag een Gier. Ik stel het eten even uit en rijd op aanwijzing van Toy Janssen naar Brabant. We treffen Toy die Gert en mij wijst naar de boom waarin de Gier zit. Mooi in beeld, lekker rustig, en enorm. Wat een beest. Wat een snavel, wat een enorme poten. We naderen de vogel tot op een meter of dertig, en maken plaatjes.


Als de Vale Gier een boom verder vliegt, zien we pas hoe groot zo'n beest is. Ruim tweeënhalve meter, en dit is een jong dier. Ook in de andere boom is het beest goed te fotograferen, terwijl lokale wandelaars onder de boom lopen.




Morgen warm weer. Goede kans dat we mooi op tijd zijn gegaan. Als de thermiek het toelaat zal ook deze Gier hoog opschroeven, en op zoek gaan naar eten, thuis in de Pyreneeën.

De alert kan uit. De volgende wensdroom: de Kuifkoekoek!

5 opmerkingen:

Gonnie van de Schans zei

Geweldig wat een beest. Je hebt hem echt vol in beeld weten te krijgen. Niemand hoeft hier vraagtekens bij te zetten. Ik wist echt niet dat ze hier in Nederland zo af en toe te zien zijn. Heel mooi.
Groeten, Gonnie

Maria zei

Nou op het werk hoeven ze niet meer te zeuren. Hier kun je mee aankomen en dat je hier graag foto's van wilde hebben is nogal logisch, maar dat je er zulke grandioze platen van maakt is heel erg TOP!
Wat mooi. Wat groot. Wat indrukwekkend.
Gefeliciteerd met je mooie vangst.
groet,
Maria

Huib zei

Prachtige foto's !!!
groeten Huib

Loes Belovics zei

Mooie vangst! Gefeliciteerd en groet
Loes

kiekismichel zei

Hoi Paul

Geweldig beest, ben er ook naar toe geweest en had het geluk dat hij er nog was en heb zojuist ook een blogje geplaatst op http://kiekis.blogspot.nl/ .
Prachtige foto`s heb je er van gemaakt, super en wat een belevenis om hem zo in het wild te zien, geweldig !

Gr Michel