zondag 15 juli 2012

Rust roest

Het is al weer een poosje geleden dat ik met Gert Vonk heb gevogeld, en nu hij zijn fotospullen een forse upgrade heeft gegeven, trekken we er weer eens op uit. In de buurt, want het is echt de tamme tijd dus kun je net zo goed lokaal vogelen. Zaans Rietveld is het startpunt, Alphen aan den Rijn dus, omdat daar nog wel eens een Kwak wil zitten.


Niet te vinden, natuurlijk. Op de plas zitten een stel prachtige jonge Visdieven, wat Grote en Kleine Mantelmeeuwen, Witgatjes en Kleine Plevieren. In de weilanden en bossages de Tuinfluiter, een permanent zingende Snor, een Sprinkhaanzanger en op de bovenleiding van het spoor een Buizerd. Helaas is het beste plekje een heel lelijke oude buis die in de plas steekt. Geen idee waarom dat ding niet is gesaneerd.We krijgen een beste bui over ons heen, en echt schuilen zit er niet in. Gelukkig staan er een paar bomen, en Gert heeft altijd een oude theedoek bij zich....


Vanuit het Zaans is het een klein stukje naar het Heempark. Het is rustig, en de zon komt door. Fijn, want dan komt er weer wat kleur op de foto's.
Omdat het met de vogels toch niks wordt, switchen we snel via libellen naar vlinders, met de hulp van Stef Strik. Deze voorzitter van KNNV Alphen treffen we terwijl hij de vlinders inventariseert, en dus kunnen we mooi afkijken: drie soorten Witjes, de Gehakkelde Aurelia en het Landkaartje staan op zijn lijstje. Hij wijst de goede plekjes, en Gert en ik ratelen weer foto's van deze prachtige vlinders.

Eet dus ook wespen! Nuttig!

De middag vliegt om, en we missen de vogels niet eens. Het kost wel wat meer moeite de namen te vinden van de insecten, maar dat komt wel weer. Net als van deze plant (geen idee!) die echter wel heel decoratief uit het water steekt. Fijn om weer buiten te spelen!2 opmerkingen:

Maria zei

Hey Paul,
Mooie vlindertjes en een Grote Keizerin die wespen eet, wat wil je nog meer!
Ik vind die lelijke buis met die mooie vogeltjes wel wat hebben, trouwens.
Je eindigt weer met een mooie plantencompositie.
en handig zo'n theedoek :-)
groet,
Maria

Anoniem zei

Plant is Grote egelskop. Groet, Peter