vrijdag 20 juli 2012

"Met een lach"


"Een dip neem ik met een lach" galmt door mijn hoofd, de tekst van Luuk Punt nadat hij de Hop in Amsterdam mistte. Of "met een lach en een traan" kan ook vandaag.


Ik vertrek vroeg met Gert Vonk naar Zeeland om een Amerikaanse Goudplevier te zien. Het lijkt een mooi dagje te worden want het weer is best goed en als we bij de Schelphoek bij Serooskerke aankomen, hebben de de vogel gelijk in beeld. Ik wandel nog een beetje voor een betere plaat wat met wat kruipen en sluipen lukt. Terwijl we op gepaste afstand de twitch vieren, vertrekt de vogel- net als de laatste dagen- naar onbekende bestemming. Net op tijd dus.We wandelen terug naar de auto langs een berm met prachtige bloemen waarop allerlei vlindertjes zitten. Leuk om te zien. Lastig om op naam te brengen. Ik houd het op Geelsprietdikkopjes (hersteld door Robert van der Meer; het zijn Zwartsprietdikkopjes.... zoek de verschillen), Kleine Vuurvlinders, Icarusblauwtjes en Kleine Witjes.


Langs de kant van de Oosterschelde barst het van de Oeverlopers en Regenwulpen. Schuw, dus lastig op de plaat te zetten. Vanuit de auto lukt het uiteindelijk aardig. We bekijken een poosje een Zilvermeeuw die met vreselijk veel moeite een Zeester naar binnen werkt.  Ondertussen rijden we zachtjes door naar de Brouwersdam om even te kijken of er nog wat zeetrek is te zien.Behalve wat Visdiefjes is er niet veel te vogelen. Nou ja, meeuwen, een paar Steenlopers en twee Grijze Zeehonden. Eén heeft een flinke platvis te pakken. Op het moment dat ik linksaf naar huis wil sturen, komt de melding dat een Woestijnplevier is gezien, vlakbij de plek waar we de Amerikaan zagen. Rechtsomkeert dus.Daar komt de traan: voor de derde keer mis ik deze soort. Nu is de vogel na een paar minuten al weggevlogen, dus nog voor wij er zijn. Ondanks een zoektocht met Pim Wolf en Rob Sponselee (en nog minstens tien anderen) kunnen we de door Albert de Jong gevonden plevier niet meer vinden. Ik schiet nog wat plaatjes van de Graspiepers, en op een hek zit een hen Fazant pontifikaal in beeld.Tijdens een gesprekje met al die vogelaars luisteren we een vertrouwelijk gesprekje af. Dat levert weer een plan voor morgen. Een bijzonder plan! Cliffhanger.......

2 opmerkingen:

Maria zei

Heel wat anders dan eendenkontjes :-)
Sappig verhaal leuk en wat een mooi vogeltje die Amerikaan! De andere foto's zijn ook weer plaatjes, genieten hoor. Frans gaat de A.Goudplevier morgen proberen.
groet,
Maria

Anoniem zei

Hoi Paul,
 
Niet voor niets gereden, een mooie foto maar niet als van die van de 3-teen meeuwen waarmee je terecht in de prijzen bent gevallen.
Wel ontzettend van die woestijnplevier zeker als ik lees op jouw blog dat dit al de derde keer is, helaas het kan niet altijd meezitten.
Wat wordt trouwens die Cliffhanger morgen ??
 
groet John