dinsdag 6 december 2011

10.000

"Waar doe je dat toch allemaal voor?" vraagt mijn Cathy af en toe als ik na een lange dag vogelen plaatjes bewerk en op deze site zet. Natuurlijk speelt arrogantie een rol. Het idee dat iemand op mijn verhaal en foto's zit te wachten zit in die regio, ergens.

Ik snap ook wel dat Luuk na jaren stopt met bloggen. Het is soms een hoop werk, en er zijn zoveel blogs. Deze maand is mijn teller door de tienduizend "hits" gegaan. Met soms meer dan honderd hits per dag, een beetje afhankelijk van de waarnemingen en de kwaliteit van de foto op Waarneming.nl, dat toch als wervende factor een rol speelt. Zo leverde de Grauwe Fitis ruim 1800 hits op Waarneming, en een paar honderd op dit blog. En natuurlijk geeft een expeditie met een groep nieuwsgierigheid bij de deelnemers. Een reden waarom de tochtjes met een groep op een boot al snel evenveel hits oplevert als het aantal deelnemers.

10.000. Een mijlpaal. Soms meerdere reacties, die meestal aardig zijn. Vaak door mensen die niet streven naar Birdpix-waardige plaatjes, of naar de meest bijzondere waarneming. Gezellige dagen met medestanders. Leuke soorten in mooie omgevingen. Met soms vijf sterren op de waarderingschaal.

Mensen, vogeltjes, buiten spelen én arrogantie dus.


In de rechter kantlijn staan een paar nieuwe overzichten. De soorten die ik nieuw gezien heb dit jaar, een pagina met leuke plaatjes uit het verleden en een overzicht van alle soorten die ik ooit heb gezien. En nog een pagina met "andere" foto's, zoals macro-foto's en sfeerplaatjes.

Dank voor de belangstelling tot nu toe! Ik hou vast nog even vol, al is het bar buiten. Reageren? Graag!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Paul,
ik blijf je volgen, zelfs vanuit Down Under
groeten Huib

Loes Belovics zei

Ja, graag nog even vol houden, ik mag hier graag komen kijken!
Succes en op naar de volgende 10000.
Groet
Loes

Incanto Images Fotografie zei

Zeker nog zo doorgaan, je krijgt elke dag weer nieuwe volgers erbij.

Groetjes Von

Anoniem zei

Gefeliciteerd! ... en vooral doorgaan!

Met vriendelijke groet,
Peter van der Meer

Fred Klootwijk zei

Het loopt tegen het einde van het jaar en dan ga je terugkijken en besef je hoe het afgelopen jaar eruit zag....

Ik vind je verhalen altijd leuk en goed en deze was vol zelfinzicht....gewoon blijven doen. Ik kijk en lees graag...maar Cathy heeft wel een beetje (of veel) gelijk..wijze dochter...waar doe je het voor?..levensvragen...

Fred

PW Fotografie zei

For the record: Cathy is mijn echtgenote, en dan ook nog twee wijze dochters....

Groet!

Maria zei

Hey Paul,
Blijf ons maar lekker verwennen met mooie en grappige foto's en sappige verhalen!
En ja ik kijk er altijd naar uit. Laatste is al weer 3 dagen geleden, maar ja het is ook pokkenweer!En wat heb je hard gewerkt aan je nieuwe indeling van overzichten.
Komt zo mooi tot z'n recht.En daar doe je het ook voor. Daarbij verrijkt het je en is het beleven van dat buiten zijn nectar voor je ziel!
groet
Maria

Marianne zei

Ha Paul,

ook wat wijzigingen aan je blog aangebracht zie ik. Ten eerste, gefeliciteerd met je 10000!

Ik wil (wordt nu iedereen en vooral jij boos op mij?) even een beetje zeuren. Let wel, het is mijn mening maar en ik ben niet zo arrogant om te denken dat jij dan meteen in de houding springt ;-).
Je lijst van alle soorten geeft een verwijzing naar je foto's op wn. Dit vind ik persoonlijk niet mooi en JIJ kunt dit vast veel beter. Zelf heb ik ook het plan opgevat om alle vogel(foto)s te rubriceren, ofwel op alfabet ofwel volgens de ANWB indeling. Dat gaat onwijs veel tijd kosten maar is wel overzichtelijker. Foto's komen op je eigen blog toch veel mooier uit dan op die van wn? Het is dus zonde!!!! Benut de kerstvakantie maar, en dan kun je tegen Caty zeggen waarvoor je het allemaal doet: om nóg beter en arroganter ;-) te kunnen zijn.

Groet en een knipoog,
Marianne

PW Fotografie zei

Ha Marianne,
Ik word nooit boos! En zeker niet als je zoveel vertrouwen hebt. Het is ook luiheid bij het opzetten van die overzichten: dit was sneller dan 308 foto's uit het archief (dat door een iMac-crash ook nog grootendeels verloren is gegaan) te uploaden. Het is mijn ambitie om de lijst, net als bij het overzicht 2011, te vullen met de beste foto, en niet de laatste zoals nu.
Komt dus goed, maar het kan even duren. Dank voor het opbouwende meedenken. Ik volg gewoon jouw voorbeeld(Devogelkijker.nl)!

Iedereen dank voor de reacties.....ik moet dus gewoon nog door, en dat doe ik graag, en het moet beter! Wat een leven..........