woensdag 28 december 2011

Zoo

Iedere vakantie probeer ik met mijn jongste een dierentuin te bezoeken, een soort van oude traditie. Deze keer naar Amersfoort, een wat compacte Zoo met vooral leuke kleinere dieren die je elders niet ziet. De spinnen, kakkerlakken, slangen en luiaards bijvoorbeeld. En sommige mag je zelfs vasthouden. Voor de jongste de kans om haar grote zus te evenaren met het hanteren van een vogelspin.
Stoer, voor een jongedame! Een andere traditie is het knuffelen van een Giraf. Het lukt haar iedere keer weer, ondanks de risico's.Michelle is ook een enthousiast fotografe, en dat maakt een bezoek aan een dierentuin extra leuk. Ze wringt zich in allerlei bochten om plaatjes te schieten, maar vergeet ondertussen niet te genieten van de dieren. En die hoeven niet heel bijzonder te zijn....


En soms moeten vaders lijden....
Bijzonder zijn de beverratten met de rode tanden, en het is extra leuk als ze dan bieten blijken te eten. Bijzonder voor het plaatje.Heel anders dan onze Afrikaanse dwergmuizen, die het ondertussen prima naar het zin lijken te hebben bij ons thuis. Regelmatig ligt ons gezin op tafel om de mini's -echte nachtbrakers- te zien ontwaken.Kortom, naar de dierentuin is een prima manier om samen op te trekken, en het zwart-wit-grijze fotoweer te negeren. Natuurlijk staan de tijgers, olifanten en andere aansprekende dieren ook op de foto, maar de andere dieren zijn op hun manier veel bijzonderder.

Beer, wolf.....blijven lachen!
De fotograaf

1 opmerking:

Incanto Images Fotografie zei

Dierenpark Amersfoort is een mooi dierentuin, je hebt er leuke gezellige dag gehad, altijd leuk om dit te doen met je dochter, een ook een fotograaf die de kneepjes van het vak al kan.

Fijne jaarwisseling.

Groetjes Von