vrijdag 30 december 2011

Ironic

Op zo'n dag als vandaag heb je wel eens een liedje in je hoofd, in dit geval van Alanis Morissette.


In de ochtend verkoop ik mijn trouwe 40D, in de veronderstelling dat de inruil van een 7D een 5D oplevert. Snappie? Helaas zakt de inruilwaarde van de 7D enorm in 1 week, de week die Canon nodig had om 'm te maken. Daar trap ik dus niet in. (Iemand op zoek naar een tweedehands 7D, net uit onderhoud!?).

Ik rijd door naar Strijen omdat ik de Dwerggans nog eens op de plaat moet zetten, en daar zitten ze nog wel eens. Helaas wordt net de A29 afgesloten als ik daar overheen wil. Gezien de uitrukkende hulpdiensten vermoed ik een groot ongeval (blijkt achteraf waar volgens het nieuws), en sluip dus een andere route. Kost me wel een uurtje extra, want de grote rivier oversteken kan niet zo maar.

Ik sta net met die gansjes in beeld, op zo'n driehonderd meter afstand, als Robert van der Meer belt: hij staat in Mijdrecht met een....Dwerggans in de kijker. Ik rijd dus honderd kilometer voor Jan Ironie. En omdat de ganzen in Strijen niet op de plaat komen, trap ik vijf liter benzine weg richting huis.

Gelukkig staan de mannen Van Der Meer nog op de goede plek, samen met Kees Janmaat. Als eindejaarsverrassing gunnen ze mij een blik op de gans door een splinternieuwe Swarovski 80HD, waarmee dus de eerste vangst is gedaan. Met glunderende ogen tonen de jongens mij de eerste digiscoopplaatjes die met de nieuwe aanwinst zijn gemaakt. Dat wordt genieten in de toekomst.

Ik probeer van alles om het wegwandelende Dwerggansje goed vast te leggen, maar zelfs een extender helpt niet. Dan maar bewijsplaatjes....




Ach, het is een nieuwe fotosoort, dus niks te klagen. Al had ik mijn plan heel anders bedacht. Volgend jaar beter!

2 opmerkingen:

Incanto Images Fotografie zei

je bent er ook even lekker uit geweest en mooie vogels gezien, is ook goed, volgend jaar beter.
Het kan niet elke dag feest zijn...er moet ook iets te wensen over blijven.

Groetjes Von

Maria zei

Ik kan er niets aan doen, maar ik vind het toch vermakelijk....;-)
Die dwerggans bij Waverveen zit er misschien volgende week met een mooi zonnetje ook nog, en wie weet een beetje vooraan.
Groetjes Maria