woensdag 8 juni 2016

400!

Koud, erg koud in vergelijking met Woerden waar het aan het begin van de middag nog 25 graden is als ik wegrijd. Maar, als je de 400-ste soort op de Nederlandse lijst scoort is jet wel fijn als dat op Texel of in de eigen regio gebeurt. En het werd Texel. Bij 13 graden noordenwind.

Verder is er aan die twitch niet veel plezier te beleven: ik sta uren in de kou naar een rietkraag te kijken waarin af en toe de Struikrietzanger zingt. Precies twee keer zie ik de vogel kort tussen de planten...... Geen foto. Niet de feestsoort die je wenst, maar ook de bruine saaie soorten tellen mee. Gelukkig heb ik de foto's van de Ooievaar tijdens een tankstop nog (liep tussen de auto's...)


In het gebiedje rond de Robbenjager (Heerlijke Uiensoep om op te warmen!) vliegt en zingt van alles. De prachtige mannen Kneu zijn lekker druk en leuk om te zien. Een Scholekster alarmeert voortdurend op het dak van de schuur waarachter ik schuil voor de koude wind uit het noorden.Ik neem een paar boten eerder naar huis dan ik had gepland, en dat komt goed uit. De melding van een Ralreiger bij Noorden stuurt mij het laatste stuk naar huis door de polders. Ik sluit aan bij een select gezelschap regio-genoten (Peter en Frank van de Meer, Rick Schonewille, Pascal Wink, John van der Woude, Gert Vonk, Maria van Antwerpen, Huib de Rooij, en nog een paar) om in het laatste licht nog een paar foto's te maken van het prachtige kleine reigertje met geweldige prachtveren.

Enfin: de 400 soorten zijn binnen, helaas zonder foto van de nieuwe soort, en de Ralreiger staat tegen mijn verwachting in best aardig op de plaat. Fijne dag!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd met soort 400.
Nu behoor je tot de 174 grote mensen :)

Oscar en Jolanda Balm

Huib zei

Gefeliciteerd Paul. Mooie foto's van de Ralreiger en de 400 bereikt !!.
Las in de krant iets over iemand die op weg was naar 3000 soorten.
Is de tijd gekomen om nu ook over de grens er bij te pakken ?
groeten Huib

Roos zei

Ook mijn felicitaties met de 400e soort. Een heel fraai blog met een gouden randje.
Groeten,
Roos

Maria zei

Hoi Paul, 400 tsss niet normaal meer, wat véél soorten!!! Proficiat! Geen foto van je 400e en onderweg een mooie kop van de ooievaar, maar het toetje al je zeker blij gemaakt hebben:
Je Ralreiger staat er in het lage zonnetje, met net die witte vleugelranden zichtbaar..om te kwijlen op!
toppie.
groetjes,
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Hoi Paul,

Prachtige foto's van de Ralreiger, een heel mooie dagafsluiting in het zonnige 'Noorden'. Over aantallen zeg ik gewoon helemaal niets.....

Groetjes,
Marianne