zondag 16 oktober 2016

Jeuk

Fijn weer voor half oktober. Even met Anja en Gert Vonk wandelen op de Hollandse Kade bij Noorden, en een poosje op de uitkijktoren over de Pot kijken. En heel veel voorlichting geven aan de zondagswandelaars die ook even op de toren klauteren en daar twee telescopen aantreffen..... Dat levert veel vragen op.

Redelijk veel trek, en dat lastig uitleggen: Koperwieken, Kramsvogels, Vinken en een stel Baardmannetjes. Heel veel Spreeuwen en Veldleeuweriken. Meer te volgen zijn de jagende Sperwer, Havikvrouw, Bruine en Blauwe Kiekendief. Maar voor de wandelaars is een Grote Zilverreiger of een Buizerd ook al een belevenis.

De leukste vind ik de Blauwe Kiek, vast voor de winter weer hier in het land. Het lijkt alsof zij een prooi oppeuzelt in de lucht, maar op de foto blijkt het gewoon jeuk.....


Lijkt toch een gele snavel te hebben: paniek!! Maar het blijken een paar zaden 
6 opmerkingen:

Maria zei

Oeps, een blauwe kiek....die heb ik dit jaar nog niet gezien. De Bol is ook een uitgelezen plekje!
Een roofvogeldagje voor je, leuk!
groetjes,
Maria

PW Fotografie zei

Mijn fout: het heet de Pot

Maria zei

Ja ik weet het.......ben er ook nog pas geweest voor de visarenden met Kees Janmaat en Marianne ;-)
Het is al aangepast zie ik ;-))
groetjes,
Maria

Anoniem zei

Hoi Paul, heb je de handpennen geteld (4!)? Verder donkere waas over armpennen, lichte buik, smalle gevlekte borst. Boa, kop klopt ook voor vrouw Steppekiek. Het is i.d.d. een vrij "breed" beest en heeft daardoor iets Blauwe kieks-achtigs, maar dat kunnen vr Steppe ook hebben. Het is maar een idee. Misschien toch maar even met een kenner overleggen? hartelijk groet van Hans Russer, p.s. nog steeds veel plezier van de lp's!!!

Roos zei

Dat zijn weer een paar mooie waarnemingen Paul. Mooi inderdaad dat je een blauwe kiek hebt waargenomen.
Groeten,
Roos

PW Fotografie zei

Dag Hans,
Overleg levert op dat het een hybride lijkt: kruising Blauwe en Steppe. Iedereen heeft gelijk, en vooral leerzaam om ergens over te twijfelen. Dank voor de voorzet!