zondag 23 oktober 2016

Een Kroon op het werk

Druk weekeinde zo: vanmorgen eerst met Gert op zoek naar een Pallas' Boszanger in Gouda. Zeldzaam, èn in de regio. Daar steken we wat tijd in. Tevergeefs.... Een leuke Merel met paarse bessen en een Winterkoning maken de ochtend net de moeite waard.
Dan door naar de Zuidernollen waar we gisteren een niet zo geweldige waarneming van de Kroonboszanger deden. Ik hoop gewoon op een plaatje, en fiets vol goede moed door de duinen. Het is niet zo druk als gisteren, maar er zijn lotgenoten die net als ik op een betere waarneming hopen.

En dat lukt! Het bijzondere beestje scharrelt door de bomen, meestal onzichtbaar. Het wisselen tussen de verrekijker en de telelens maakt het volgen van de vogel lastig: ik schiet op goed geluk foto's wat resulteert in veel foto's van bladeren. Ik kan de vogel niet ontdekken op de foto's, en dus is de missie maar ten dele geslaagd. Gevalletje jammer, maar de waarneming is binnen.

Ik schiet nog een plaatje van de Krooneend die op het Hoefijzermeer zwemt, en fiets terug naar de auto. Twee nieuwe soorten in een weekeinde, fijne ontmoetingen en zowel een wandel- als een fietstocht. Niks te klagen!

1 opmerking:

Maria zei

Hoi Paul,
Iemand heeft bagger aangeklikt (lolbroek) Ik was het niet!
Je winterkoning is prachtig en de merel tussen de Callicarpa bessen is heel leuk! EN dat je nou toch die Kroonboszanger hebt gezien is al mooi, helaas dan maar zonder foto....
groetjes,
Maria