Overzichten vogels en foto's

donderdag 23 juni 2016

Tussen de buien

Lekker broeierig warm vanmiddag, terwijl ik een rondje Kockengen doe. Eerst even de Hollandse Kade af, op zoek naar een Raaf. Not! Wel een paar Bruine Kiekendieven en wat Zwarte Sterns. De Kieken worden opgejaagd door -zelfs- Gierzwaluwen, de sterns brengen mij op het idee om even naar het Polderreservaat te gaan.In het polderreservaat ga ik lekker op een bankje zitten, ongeveer in de aanvliegroute van de Zwarte Sterns, die langzaam hun kleur verliezen. Ze vliegen af en aan met larven die soms even worden afgespoeld in de vijver voor mij. De autofocus loopt warm van de acrobaten om mij heen, en thuis blijkt ook maar een klein deel van de foto's gelukt.Nesten fotograferen mag alleen als je zeker weet dat je niet verstoord: dit jong wist niet dat ik er was.....

Bezweet wandel ik terug naar de auto, en tref een soort Karekiet die insecten brengt naar een jonge vogel. Een tweede exemplaar schreeuwt mij toe. Ik vraag even hulp aan vogelvrienden: ik gok op Bosrietzanger (dat zou mooi zijn, want daarvan heb ik nooit zulke plaatjes kunnen maken) maar zonder zanggeluid heb ik eerlijk gezegd geen idee....Kortom: niks bijzonders en toch een leuke middag!

2 opmerkingen:

Maria zei

Echt heel toevallig zat ik me af te vragen of de vlotjes niet door het slechte weer zouden zijn weggeslagen. Niet dus, hoera! Prachtige foto's van de zangers en de sterns. Heel gaaf in vlucht met voer en zo vlak over het water !!
groetjes,
Maria

Frans zei

Mooie serie van die sterns en die zanger! Ha, ha geen verstoring, dat jong had echt niets in de gaten. Ik geloof ook dat het een bosrietzanger is. Mooie platen hoor!
Groetjes
Frans