zondag 29 april 2012

Rick en ik

Ik was eigenlijk van plan om vandaag alleen even die Steltkluut te doen, en als Rick Schonewille een bericht stuurt dat er twee Reuzensterns in de Groene Jonker zitten, past dat mooi. Even gassen naar Noorden dus.


Rick en zijn opa wachten me op, en binnen een paar minuten heb ik de Reuzen, een stel Zwartkopmeeuwen en de bekende Geoorde Futen op de lijst en de Reuzensterns zelfs behoorlijk op de foto. Fijne nieuwe regiosoort!


Ondertussen mailt Gert uit Oostenrijk, niet blij dat hij deze soort hier niet heeft, en met de vraag of ik ook de Ortolaan nog ga doen. We hebben de melding gezien, en een blik van verstandhouding met Rick levert een ritje Biesbosch op. Gaan...... De Ortolaan is immers een nieuwe soort voor mij, en een jaarsoort voor Rick.


Bij Werkendam treffen we eerst een Tapuit en verder het neusje van de vogelaarszalm, waaronder de Doorntjes, dè Brand, Gelling, Braat, Borhem, Berkelder en nog een stel. Gezellig samen wachten op de Ortolaan. Het beest is gezien in een groep Kwikstaarten waarin we drie Noordse en een Engelse ontdekken. Voor mij nieuwe ondersoorten die dan wel niet tellen in de lijst, maar die wel leuk zijn om eens te zien. We zien de Ortolaan heel kort in het gras, maar niet echt lekker. Nieuwe soort binnen, maar zonder plaat...

Alsof het niet op kan, piept een paar honderd meter verderop een Draaihals, en daar heb ik nog geen goede foto van. Samen met Rick een stukje verderop dus. We vinden van alles; Gekraagde Roodstaart, Cetti's Zanger, Grasmus, Matkop, Braamsluiper. Maar de Draaihals kost veel moeite, tot hij uiteindelijk een boom in vliegt en even poseert. Niet ideaal, maar ach, beter dan ooit.
We gaan nog even terug voor een plaatje van de Ortolaan, scoren nog een stel Regenwulpen in de verte en een overvliegende Havik. En dan gaat de Orto in een boompje zitten, samen met drie soorten Gele Kwikken. Fijn, wat ver, maar klik!Nieuwe soort op de plaat; mooi onverwacht resultaat vandaag. Ik moet weg, mijn schoonouders komen eten. Ik breng Rick even thuis, en ben nog ruim op tijd. Een heerlijk dagje, met onverwacht gezelschap, en drie nieuwe soorten, met ook nog eens tien nieuwe jaarsoorten. Rick, dank voor het eerste bericht, en het relaxte gezelschap!


Thuis vliegen ondertussen de Gierzwaluwen al weer rond, en hebben "onze Koolmezen" het al heel druk met de jongen in onze tuin. Lekker hoor, lente!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

opmerking van Cees Struijk,http://waarneming.nl/user/profile/56356
betreffende http://waarneming.nl/wn_details.php?id=66906711

Hi Paul,
Blijf je aan de gang.En dat met 5 gele.
Nu voor morgen gauw inpakken voor die grote trap.
Saluut, Cees

Incanto Images Fotografie zei

Wat een topscore, en zo met z'n allen is het leuk om te op te sporen. Gefeliciteerd.

Groetjes Von

Maria zei

Euforisch natuurlijk!
Stelletje bofkonten!
Mooi geplaat allemaal. en sorry....toch enigszins jaloers :-)
groet,
Maria

Diana Erkelens zei

Prachtig, ga ik voor naar Lesbos en jij ziet ze in onze achtertuin.
Genieten.
Gr.
Diana