vrijdag 13 april 2012

Wouw

Wat doe je als er een echte wenssoort in Nederland landt? Je wacht een nachtje.... Een onrustig nachtje.... Want het is wel vrijdag, en de dertiende.....

Er was op de 12e na het werk eenvoudig geen gelegenheid om naar Brabant te gaan. En dan is het bij een soort als deze Spaanse Wouw heel spannend of de vogel de volgende dag nog aanwezig is. Maar, na de eertse melding van de dag, bel ik Gert Vonk en haal hem een poosje later uit een hoogwerker in Vianen. "Effe lunchen". Als een speer naar de polder bij Overlangel!

De prachtige Grijze Wouw zit een beetje te poetsen op een paaltje, en werkt de resten van de zoveelste geslagen muis weg. Opvallend mooi grijs, maskertje, en rode ogen. Geweldig beestje! Maar wel wat te ver weg voor zuivere plaatjes, wat ik ook probeer. Naast mij maakt een man met een 600 milimeter lens, een 1D camera met ook nog een converter nog slechtere foto's, dus blijkbaar heb ik een soort optimum.
Als we een stukje verderop bezig zijn een Beflijster te bekijken, vliegt de Wouw bij de eerste zonnestralen op, schroeft naar grote hoogte en verdwijnt in de verte. We waren dus net op tijd voor deze zeer bijzondere en zeldzame soort.
Na nog een paar Roodborsttapuiten, een Tjif tussen de muggen en wat andere kleine zangertjes breng ik Gert naar zijn werk terug, en ga zelf nagenietend nog een poosje aan de slag. De derde nieuwe soort in een week! Volgens vriend Jeroen Bes moet dat fout aflopen en is er de rest van het jaar niks meer te ontdekken. Tenminste, dat zei hij vorige week.......

3 opmerkingen:

Maria zei

Geen slechte score voor vrijdag de 13e...;-)
groet
Maria

Gonnie van de Schans zei

Mooie soort. Toch kicken als het je gelukt is en je ziet hem dan wegvliegen.
Groeten, Gonnie

JeroenBes zei

Paul,
Hier een reactie van 'vriend' Jeroen Bes.
Lees je blog nou pas, op Zondagavond de 15de.
Wederom gefeliciteerd met weer, dit keer een hele mooie, een nieuwe LIFER.
Deze soort blijft waarschijnlijk nog wel even op mijn verlanglijst staan denk ik hoor.
Hieronder mijn verhaal:
Ik zag het helemaal zitten met deze soort. Was vrijdag de 13de zelfs 's middags vrij, want zou het weekend naar Overasselt gaan. Dit ligt slechts op zo'n dertien kilometertjes van Overlangel. Na enen klaar met werken. Nog even de kompjoeter aan en zag de wouw nog gemeld was. YES dacht ik. Alle troep in de wagen geladen. Na thuis nog even snel op internet gekeken te hebben keerde de stemming ineens 180 graden om. Ik las namelijk op de DBA site dat de vogel na enen hoog opgeschroefd was en waarschijnlijk weg was. Toch nog met een beetje hoop naar Overasselt gereden, daar nog eens op internet gekeken, want je weet maar nooit. Maar helaas......pindakaas.

Groeten Jeroen.