vrijdag 27 januari 2017

Opgeruimd

Samen met mijn jongste dochter Michelle wandel ik vandaag een stuk langs de kust bij Scheveningen: de hond moet uit, en ik wil wel even kijken naar de twee soorten Burgemeesters die daar verblijven.

Het is heerlijk weer, lekker zonnig, geen wind en het barst van de meeuwen. En dat is nog altijd lastig voor mij, zeker als de vogels nog in jeugdkleed zijn. En daarvan bestaan er per soort wel vier! Het is wel fijn dat ze lekker in een groep zitten; dat vergelijkt makkelijker.


Natuurlijk zijn er Kokmeeuwen, Stormmeeuwen, Grote en Kleine Mantelmeeuwen, Pontische Meeuwen en Zilvermeeuwen. Ook denk ik een Drieteenmeeuw te zien, en natuurlijk de Grote en Kleine Burgemeesters. Meer dan ik ooit op één plek bij elkaar zag. Opvallend crème van kleur, en te onderscheiden door de snavel en het formaat. En net als alle meeuwen ruziën ze om zich heen. Leuk voor de foto.....

Ik ben graag in de winter aan het strand. De altijd heen en weer rennende Drieteenstrandlopers in hun grijze winterpak zijn mijn favorieten. Daarvoor ga ik graag even op mijn buik in het zand. Als de laatste Burgemeester de zee opzoekt, het is ondertussen vloed aan het worden, toont mijn kind het resultaat van haar opvoeding (ze heeft een flinke bos plastic verzameld) en zoeken we Woerden weer op. Lekker gewandeld !!

5 opmerkingen:

Maria zei

Wow wat een mooie strandblog! Super die burries en de rest is ook heel fraai!
(en minder plastic ;-)
groetjes,
Maria

Frans zei

Prachtige shots van die vogels op het Scheveningse strand. Hoe mooi staat de kleine burrie erbij op foto 7! wat een charme. En dan het tongetje dat bij die grote uit zijn bek steekt, prachtig!
Mooi blog Paul
Groetjes
Frans

Marianne De Vogelkijker zei

Houd het netjes, staat onderaan jouw blog. Je dochter neemt dat heel letterlijk en je weet niet half hoe blij ik daarvan wordt. Natuurlijk gaat je blog om de Burries (maar ja, dat zijn meeuwen...), lekker voor de jaarlijst en het foto assortiment. Maar voor mij is het dit keer je dochter die de topper van de blog is (al dan niet te danken aan haar opvoeding)!

Groetjes,
Marianne

Marianne De Vogelkijker zei

Jeetje, zie ik me daar toch een taalfout van jewelste: ik wordt moet natuurlijk ik word zijn (ligt aan mijn toetsenbordt :-) ).

PW Fotografie zei

Ach..... We komen steeds dichterbij de perfectie.....