donderdag 1 januari 2015

Beste wensen

De eerste dag van het jaar is traditiegetrouw een dag om te vogelen. Het is de start van een nieuwe jaarlijst, en wat er dan in de buurt zit als erfenis van het oude jaar, pik je dan snel weer op. Zo kom ik Peter, Frank en Robert van der Meer tegen, Marianne Wustenhoff (met losse handen de auto op mij af rijdend!) en Maria van Antwerpen, Ton de Groot en nog een paar regio-genoten zoeken net als ik de Koereiger weer even op. Natuurlijk wisselen we de plekjes uit waar de minder gangbare beestjes zitten.

Van Robert krijg ik weer een Kleine Rietgans aangereikt, en zelf vind ik een IJsvogeltje en een Waterral, een Wilde Zwaan en een Kuifduiker. Helaas komt niet alles op de foto. Maar, de eerste dag van het jaar zit er weer op!

Wilde Zwaan
Kleine Zwaan
Kolganzen, en een Grauwe Gans
Lekker op dag 1: de Waterral

Zilvermeeuw
Veel Grote Zillies
De Koereiger bij de Schapen

Boven de dijk bij de Koereiger komt een Torenvalkje mijn beeld in vliegen, op zoek naar prooi. Ik krijg een paar seconden om het beestje op de plaat te zetten. Ik blijf het een prachtige vogel vinden. Check!
4 opmerkingen:

Maria zei

Ja, ja mooi begin! Mooie soorten ook! Je waterral en torenvalk staan er mooi op! De zilvermeeuw en wilde zwaan trouwens ook!
Jammer dat ik de wilde zwaan gemist heb en de kleine rietgans ondanks je aanwijzing niet meer gevonden.
Het was gezellig je weer even te zien.
Tot ziens in het veld!
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Geweldige soorten voor 1 januari ! Vooral de twee exemplaren rechtsboven, dat is toch wel top op je jaarlijst, regiolijst, daglijst etc.

Die moet e koesteren en dan ook nog op de foto, klasse!

Groetjes,
Marianne

PW Fotografie zei

Ik voelde vooral doodsangst....

Marianne De Vogelkijker zei

Watje!