vrijdag 2 januari 2015

Meenatortel

Nadat de zon hier in het westen weer is doorgebroken, rijden Gert Vonk en ik opnieuw naar Vlaardingen: Die Meenatortel kan de eerste nieuwe soort van het jaar worden. Onderweg komt de piep binnen, met huisadres! Na de zoektocht van vier uur in het begin deze week zou dat een meevaller van jewelste zijn.
We worden opgevangen door Rob van Dorland en -ook weer hier?- Jeroen Bes. En nog een stuk of wat vogelaars die om de hoek van een huis een achtertuin in gluren. En daar zit inderdaad die duif uit Centraal Aziƫ in een boom.

Ik maak een paar plaatjes in de overtuiging dat de schaduw en de takjes niet tot het mooiste resultaat zullen leiden. Maar: een nieuwe soort op mijn levenslijst is binnen! De eerste nieuwe voor dit jaar, op de tweede dag. Lekker!

We staan nog wat na te kletsen als de duif wegvliegt. Met een man of wat volg ik de vogel naar de plek waar hij lijkt te slapen. Daar, in tegenlicht van de al zakkende zon, krijg ik nog een paar kansen op foto's. Betere omstandigheden, al moet ik flink aan de nabewerking. Maar, dan heb je ook wat.


We rijden tevreden terug naar Reeuwijk waar we De Hout nog even doorwandelen. Dat levert een paar leuke eenden en Vuurgoudhaantjes op, die in de duisternis niet meer te fotograferen zijn. Ach...


Nagezonden door Jeroen Bes: een actie foto! Met 400 mm uit de hand met bovenstaand resultaat. Best aardig.3 opmerkingen:

Maria zei

Mooi duifje heb je hier in de pocket!!!!!!
En dan ook nog zo op de foto. Je bent al weer goed bezig
groetjes,
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Zie je wel, je blijft een twitcher en 'lijster' in hart en nieren want ik heb het woord 'lijst' alweer menigmaal gelezen in een jaar dat nog maar 3 dagen oud is......
Maar, wel een heel gaaf duifje, dus gefeliciteerd!

Groetjes,
M

Anoniem zei

Paul, strak verhaal weer, met dito foto's ;-)
Was gezellig....
Groetjes Jeroen.