maandag 30 april 2012

Hoen

Even naar de Jonker om de opdracht van gisteren af te maken. Ik tref Marianne, Don, en Kees op de voor ons allen zo bekende plek om toch nog even de Steltkluut, de Poelruiter en de Reuzensterns terug te vinden, maar alles lijkt gevlogen.

Het is prachtig weer, dus fijn om met een hoge sluitertijd de zangertjes te proberen.  In de lucht wat Lepelaars en een Slechtvalk die de boel steeds opschudt.

In het gras tussen de paarden lopen twee Kwikken, een Gele en een Witte. Ik krijg niet snel genoeg van die wippende staarten, gelukkig maar na gisteren... Het levert een leuke foto van de Kwik die letterlijk tussen de benen van het paard de insecten vangt.


Samen met Marianne probeer ik nog een stuiterende Grasmus, maar dat gaat niet. De Rietzangers werken beter mee, en als ik terugwandel van de ontmoeting met de topstreekvogelaars, komt een Blauwborst-man parmantig voor me in een boom zitten. Ik ga er eens lekker voor zitten: met slakken en allerlei vliegend onheil komt de Blauwborst weer eens lekker op de foto.


Een geslaagde dag! Maar nog niet afgelopen. Ik stuit op een vogelaar die al een poos het geluid van een paar Porseleinhoentjes volgt. Leuk, maar die beesten zijn doorgaans niet te doen bij daglicht. Ik besteed ruim een uur aan het turen langs de rietkant en zie plots een voorbijrazende loopvogel. Van de tien klikken blijken twee redelijk raak. Leuke jaarsoort zo vroeg.

Zo'n plaatje kost een boel geduld...

Lekker bijgebruind weer naar huis. Morgen maar eens niet vogelen...

4 opmerkingen:

Gonnie van de Schans zei

Geweldige foto's van de blauwborst en de porseleinhoen. Van die laatste had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord.
Welbestede dag weer.
groeten, Gonnie

Oscar Balm zei

Prachtige foto's van de porseleinhoen.
Ik stond naast je en heb mijn kans gemist door een verkeerde instelling van de camera.
Jammer dat er copyright op je foto's staat ;)

Oscar

Maria zei

Je gaat wel lekker he?!
Prachtig die Porseleinhoen, die heb je weer binnen dit jaar.
Maar die Blauwborst en Rietzanger zijn ook geweldig mooi.
Dat je een "nou vooruit dan maar"gevoel had bij de gele kwikken snap ik wel na gisteren!!!
Maar dit was toch ook weer een leuk feestje
en in goed gezelschap weer.
Groetjes
Maria

Marianne zei

Ja Paul, dat was een fijn dagje! Prachtig jouw foto's van de Blauwborst en het Pohoen. Ook de vorige blogs even teruggelezen, ik liep wat achter. Veel plezier in HU en ik hoop dat jullie de Trappen goed zullen zien, en al het andere moois dat ongetwijfeld voorbij komt!

Groet,
Marianne