zondag 11 december 2011

Even iets anders

Oude tijden herleven: vandaag met mijn jongste naar de Exoknaag en Exoterrarium in Houten.

Niet veel vogelvrienden weten dat ik voorheen hokken vol met vogeltjes, insecten, kreeften, vissen en reptielen had. De kamer, die nu als slagwerkhok dient, heeft al heel wat leven achter de rug. Veel van de dieren zijn nu uit huis, maar de internationale terrariumbeurs is nog steeds een bezoekje waard, en mijn dochter is één van de vaste waarden op het Hamsterforum, en gaat dus mee.

Ik haal mijn camera uit een koude auto, en heb dus uren condens in mijn toestel. Gelukkig is het opgelost als ik twee hoekjes vind waar roofvogels staan. Even wat plaatjes, al zijn de omstandigheid zeer tegen-natuurlijk.


De Laplanduil is wel de leukste, maar de Zwarte Kerkuil voor mij de meest bijzondere. Ik ken de witte variant, maar deze had ik nog nooit gezien.

Alle plaatjes van slangen, kikkers (ik had toch bijna weer een paludarium met pijlgifkikkers...) en hagedissen zijn wazig. Gelukkig staan de nieuwe aanwinsten van mijn dochter er wel op: Afrikaanse Dwergmuizen. Snoezig klein! Zo groot als een flinke vingernagel.


Na terugkomst dus maar een bakje in elkaar gezet waar deze muizen zich hopelijk in thuis voelen. Cathy zit in de ballotage en keurt de nieuwelingen goed!


Geen zorgen, de volgende blog gaat vast weer over wilde vogels....

1 opmerking:

Incanto Images Fotografie zei

het even wat anders is ook leuk om te lezen, en mooi in beeld gebracht..

Groetjes Von