Overzichten vogels en foto's

woensdag 14 mei 2014

176

176 Soorten in één jaar. Dat was het hoogste aantal in ons regiogebied. In 2012 gehaald door Rick Schonewille. In 2013 bleef Gert Vonk 1 soort van dat getal verwijderd, maar dit jaar gaat het sneuvelen. Ik ben de uitdaging van Rick aangegaan, en haal vandaag de 176-ste soort van dit jaar binnen; een Grauwe Vliegenvanger.

Op dezelfde plek bij Kamerik zingt ook een Spotvogel uit volle borst. Ook zo'n soort die je niet heel vaak op de foto krijgt. Ik geniet volop van het weer, al zit de vogel in de schaduw.

Bij de Lek is een Wielewaal gehoord, en als je dan toch bezig bent…. Helaas vind ik de gele vogel niet, maar er vliegen wel leuke rovers rond. Een paartje Bruine Kiekendieven broedt hier waarschijnlijk en vliegt een rondje, terwijl de vaste Torenvalk in het zonnetje op jacht is.

Ik mis 'm bijna, maar pak nog net een Purperreiger mee. Al met al een leuke middag, en die ene record-brekende waarneming komt binnenkort vast nog wel: de echte zomersoorten moeten immers nog in beeld komen….


3 opmerkingen:

Maria zei

Lekker bescheiden ben je;-) poeh! Wat een toffe soorten weer. De spotvogel vanavond ook binnen gezien en gehoord! Je foto's van de Spotvogel vind ik erg fraai.De Grauwe vliegenvanger ook een" kwijlsoort" hoor, top!
gaat lekker zo. En heerlijk hè, eindelijk wat zon!
groetjes
Maria

Huib zei

Mooie foto's
Op naar de 200. Moet je lukken !!!
groeten Huib

Martin Fousert zei

hallo Paul,
Goed bezig met dat record aan te scherpen!
Als jij nou tot 200 soorten dit jaar probeert te komen, ben ik tevreden met 200 soorten in de regio ooit (nog 4 erbij)!
Succes ermee,
Martin Fousert