zaterdag 3 mei 2014

Steltkluten

Vandaag doe ik rustig aan: in de ochtend hoor ik in een buitenwijk van Woerden het gezang van een Gekraagde Roodstaart aan, en weet de zanger op de plaat te zetten.In de middag rijd ik op aangeven van Robert van der Meer even naar de Groene Jonker om een paartje Steltkluten te zien, vrij bijzonder in onze regio en leuk voor de jaarlijst. Naast de familie Van Der Meer en Rick Schonewille schuiven ook Gert en Anja Vonk aan. Gezellig. We delen de telescopen waardoor we -nog specialer- een paring van het stel aanschouwen, met een ontroerende knuffel aan het einde... De vogels zitten op grote afstand, maar wonderwel is het op de foto vastgelegd.

De Top of Holland hebben wij laten lopen; daar heb je niks aan voor de lokale competitie. Nog negen soorten om het jaarlijstrecord te breken.....

2 opmerkingen:

Huib zei

Leuk dat ze er weer zijn. Prachtig dat ze na de paring nog contact hebben. Zag laatst de paring van eenden en van meerkoeten. Zag er gewelddadig uit met weinig gevoelens (natuurlijk voor zover je dat kan waarnemen) In beide gevallen verdween moeder bijna geheel onder water.

Maria zei

Gezellig en mooi moment! De ganzen zijn ook wel grappig, ze kijken opzij van"Wat doen die nou?
groetjes,
Maria