woensdag 11 december 2013

Arme Rick

Het houdt maar niet op in Overijssel. Nu weer een Dwerguil bij Lettele. Alleen moet ik wel werken…. Ik kan pas in de middag naar het oosten.
Ik maak contact met John van Gestel die er volgens Waarneming.nl is geweest. "Lastig hoor" mailt hij me. Als ik tussen de vergadering door even check komt ook nog het bericht dat de vogel weer uit beeld is omdat een fotograaf weer net een stap te veel heeft gezet.
Gelukkig krijg ik bericht dat Rick Schonewille op de plek is aangekomen. Hij zoekt de vogel vast wel weer op voordat ik er ben…..

Dat loopt anders: als ik aan het eind van de middag aankom, in gezelschap van Robert van der Meer, is de vogel nog steeds niet teruggevonden. Rick is net vertrokken. Hij heeft dan een uur of vier gezocht en heeft het opgegeven.

Na een kwartiertje komt de uil plots op een tak zitten. Hij was dus al die tijd in de buurt, maar het is nou eenmaal een klein uiltje. Gelukkig heb ik mijn camera paraat en schiet min of meer op geluk plaatjes van de donkere schim op de tak. Enorme hoge ISO-waarde maar het is al heel wat dat we hem zien.


Helaas kijkt de uil niet naar de camera maar waarschijnlijk naar de plek waar naartoe hij wil. Na een plaatje of tien vliegt de vogel weer uit beeld, net voordat Rick terug is die -als een dolle- is teruggekomen door onze melding. Maar de uil blijft uit beeld….

Ik ben blij met de nieuwe soort, een prachtig heel klein uiltje. Maar mijn mededogen gaat naar Rick….

7 opmerkingen:

Maria zei

Toch helemaal TOP dat je hem hebt gezien!!
Jammer voor Rick en Robert, dat wel.
en je ziet ik houd het netjes ;-)
groetjes
Maria

PW Fotografie zei

Robert stond naast me, die boft dus wel/ook!

PW Fotografie zei

Hoi Paul. Mooie foto en leuk dat het toch gelukt is op het nippertje. Groetjes Maartje en Pieter

PW Fotografie zei

Nog bedankt voor de parkeerplek,

Anoniem zei

Hoi Paul, gefeliciteerd ik was bang dat hij zich niet meer zou laten zien nadat hij was weggevlogen vanochtend. Groet John

Anoniem zei

Hallo Paul,

Las aandachtig je blog over de Dwerguil (Pieter wees me er op)! Verder, wat een goede foto zeg van ons uiltje. Kon mijn 5 sterren niet kwijt op wrn.nl, daarom langs deze weg (reactie via blog lukte me niet), maar dit is verreweg de beste foto.

Groet,

--
Frank A. Roos

Maria zei

Had ik even verkeerd gelezen. Super dus ook voor Robert, des te beter.
tot in het veld ergens!
en goed weekend.
Maria