woensdag 21 mei 2014

Groot

Ruim drie en een half uur doe ik erover om vanuit Zeeuws Vlaanderen thuis te komen: wat een groot land is Nederland toch!

De reis begint vroeg in de morgen nadat gisteren al wat regiogenoten de Oostelijke Blonde Tapuit bij Westkapelle hebben aanschouwd. Ik neem de dag vrij om deze bijzondere soort uit het Midden Oosten te gaan zien. Na een voorspoedige reis tref ik Piet de Poorter en Anton Duijnhouwer op de plek waar ik eerder al eens de Provençaalse Grasmus dipte. Maar nu niet: de bijzondere Tapuit vliegt vrolijk rond, parmantig poserend op de bielzen en stenen. Het lukt zelfs een boertje van dichtbij vast te leggen.

Ik wandel met PieterGeert Gelderblom en Anton nog een rondje langs de dijk, op zoek naar Zomertortel. Die zien we niet.

Maar wel een mooi mannetje Kneu en een Konijntje

Aan de andere kant van de Westerschelde is vorige week een Ross' Gans gezien, en ik ben toch in de buurt. Door de tunnel rijd ik naar Westdorpe, ook al zo'n plek met een historie. In de polder zie ik inderdaad witte ganzen: twee Sneeuwganzen, en een witte Soepgans. Nou mag je door de Sneeuwganzen niet klagen, maar ik had die tweede nieuwe soort in deze uithoek graag gevonden.Terug door de tunnel, en dan begint het gedoe: A29 dicht door een ongeluk in een tunnel, dus maar door Zeeland. N59 dicht, dus door naar de N57. A15 file, A16 file, A20 file en A12 file. Ik ben blij als ik de afrit af ben. Wat een rit.

Brienenoord
Het eind in zicht, maar wel met 0 kilometer per uur

Ach, je bent een dagje uit. En de kleine Oostelijke Blonde Tapuit alleen maakt het de moeite waard!

1 opmerking:

Maria zei

Wat een mooi oosters blondje!! En dan ook nog zo mooi geplaat! De dip zat vandaag in de terugreis.
De bijvangst is ook lekker,
groet Maria