vrijdag 12 juni 2015

Dansen met Zeelt

De tweede vrijdag op rij dat het lekker tropisch is. Vorige week kon ik pas laat op pad, en scoorde toen wel de Oostelijke Baardgrasmus. Alleen kwam dat verstopte beestje niet bij mij op de foto. Gelukkig zwom er tijdens het aanstormende onweer een Gewone Zeehond voorbij.


Door een ongeluk in de Botlektunnel kunnen we pas laat weer terug. We maken een temperatuurdaling mee van een graad of vijftien, iets wat vandaag uitblijft. Op de dijk van de Maasvlakte was het zo heet dat de voetafdrukken in het asfalt achterbleven, en ook mijn terloops neer gezette camera zakte langzaam de weg in.

Vandaag blijf ik in de buurt. Even proberen om het Porseleinhoen, dat ik gisteren samen met Marianne Wustenhoff steeds hoorde, maar niet in beeld kreeg, alsnog op de plaat te zetten. Wat ook niet lukt. Gelukkig heb ik de opname nog.
Een rondje Ruygenborg en Groene Jonker levert wel leuke plaatjes op van de gewone soorten. De Snor, Blauwborst en vooral Rietgors zingen er op los, en dat plaat ik dus. Net als een Blauwe Reiger die een flinke vis spiest, ik denk Zeelt. De Reiger wordt verjaagd door een boos Meerkoetje, zodat de Reiger onhandig op zijn lange poten ruimte moet maken, zijn zware last meezeulend.

Heerlijk weer, en lekker wandelen. Hier en daar een plaatje van zingende, schreeuwende en schuilende vogels. Voor het echt heet is, ben ik al onderweg naar huis. Lekker rustig "loungen" in de tuin.


Ook de Snor zoekt de schaduw op

3 opmerkingen:

Roos zei

Een mooi blog Paul met heel wat prachtige zangers in het riet. Dat was een flinke vangst van de reiger. Mooi vastgelegd.
Groeten,
Roos

Maria zei

Heerlijk, een nieuwe soort en een zeehond, hoewel toch een tijdrovende onderneming!
Bizar dat asfalt door de hitte.
En deze opname van de Poho kon ik goed horen, je krijgt een vinkje ;-)))
Zo vogelen in de eigen omgeving is het helemaal. Met mooie sfeerplaten en zoals het meestal gaat met een verrassing. Dit keer de Blauwe reiger met de vette zeelt.
groetje,
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Dat ie reigers toch altijd zulke enorme vissen kunnen vangen (en doorslikken) verbaast me toch elke keer weer. Jammer dat de Pohoen niet gefotografeerd wilde worden, ik heb alleen z'n kont gezien. Gelukkig maar dat hij steeds zo lekker riep, hadden we toch nog wat. Je laatste foto vind ik heel mooi, prachtige sfeer en een prachtige vogel.

Groetjes,
Marianne