woensdag 31 augustus 2011

Visarend!

Op Waarneming zie ik dat Zowel Marianne, Maria als Huib rondstappen in Waverveen. En ook dat zij de Visarend, die daar al een paar dagen rondhangt, hebben gespot. Nou is de Visarend altijd mooi, en ik moet nog eens een behoorlijk foto van dat beest maken. Even er tussenuit....


Ik parkeer langs de weg bij de Grote Wije, en denk de Visarend met de telescoop te vinden in een boom ver weg. Robert van der Meer maakt me nog blijer als ik de vogel invoer op Waarneming: het is een Wespendief! Helaas vliegt het beest na twee foto's al weg en mengt zich in een rondvlucht van vier Buizerds.  Sta je toch een stief half uurtje naar een verkeerde vogel te kijken.... Amateur! Maar wel een nieuwe fotosoort, al is de plaat belabberd.


Na een poosje vertrek ik maar naar de Waverhoek om nog een paar strandlopers te zoeken. En dat lukt lekker snel. Twee Kleine, vier Bonte en een verrassend groepje Groenpootruiters zitten tussen honderden Grauwe Ganzen, een groep Lepelaars, heel veel Kieviten en eenden. Vooral de Groenpootruiters zijn wat vliegerig, wat voor de foto wel aardig is.
Helaas kan ik eerder gemelde Krombekstrandlopers er niet tussen vinden. Ik heb dan ook niet veel tijd, al vergeet ik dat even als de Visarend plots "binnen komt vliegen". Op een beste afstand, maar wel steeds meer naar mij toe vliegend, schiet ik de plaatjes van dichterbij dan ooit. Af en toe biddend, en uiteindelijk vliegt de vogel weer terug naar de Grote Wije. Ik ben best tevreden!

Mijn vogelvrienden tref ik niet, jammer. Straks eens kijken wat zij er van gemaakt hebben. Groet, MarianneHuib en Maria. (Wel even jullie sites bijwerken!!!). Dank voor de voorzet!


4 opmerkingen:

Marianne zei

Ha die Paul,

Mooi gelukt die visarend, lekker dichtbij!! En leuk die grote groep groenpoten.
Ik had mijn site vanmiddag allang bijgewerkt
:-D, lees 'De krenten in de pap' maar eens. Mijn visarendfoto was van verder weg en helaas een beetje veel geen zon maar 1 foto heb ik toch maar op de blog geplaatst. Tenslotte is het een mooie Krent in de pap!

Groet,
Marianne

Marianne zei

Lekkere voorbarige reactie. Die vluchtfoto van mij is een Wespendief (waar we in het veld al een probleem mee hadden en ik later thuis ook). Maar goed WD is ook erg leuk. Heb m'n blog dus maar aangepast. Ik ben er wel nog steeds zeker van dat ik achter op de Grote Wije een Visarend heb gezien maar ja, geen normale foto's dus morgen weer terug :-D.

Marianne

Anoniem zei

Ik geloof ook dat ik door de scope van Marianne een visarend heb gezien. De plek die ze het laatste zag. Maar, ja ze gaat morgen terug voor de zekerheid(en een mooi plaatje vermoed ik). De WD was ook geweldig, he? Wel weer super dat je die visarend zo mooi in beeld had en jammer dat we je daar niet meer gezien hebben. Tot de volgende keer dan maar weer.
En ondertussen veel vogelplezier. Groet Maria

Incanto Images Fotografie zei

Dat is toch wel heel mooi om even op de kiek te hebben en het mogen beleven dat je deze grote jongen even ziet. En dat ook een klein beetje in mijn achtertuin. Zal kijken of ik ook nog kans zie om even die hoek in te gaan.
Vooral de laatste foto is toch wel machtig om naar te kijken..

Groetjes Von