zaterdag 6 augustus 2011

De Kievit

Vandaag even naar De Kievit, een charmant historie- en educatiecentrum in Harmelen waar bloementuinen  veel insecten huisvesten. Ik ga kijken of de Icarusblauwtjes al vliegen.

Dat blijkt waar, al zijn het nog niet veel exemplaren. Maar het is tussen het onweer door lekker wandelen en er zijn veel andere soorten insecten te vinden. Mijn interesse gaat vooral uit naar de libellen en juffers, maar ik pak natuurlijk luid miauwende Buizerds en een paar andere soorten vlinders fijn mee.

Het is wel steeds weer stoeien met de determinatie van de libellen. De verschillen tussen de Bloedrode en Bruinrode Heidelibel zijn marginaal, en de dames lijken dan weer op Zwarte Heidelibellen en Gewone Oeverlibellen. Inderdaad een hobby voor enthousiastelingen die dat allemaal uitzoeken. Het lukt me lang niet altijd de goede soort te benoemen, al doe ik mijn best. Dus ik ben erg blij met Anne Hueber die via Waarneming altijd helpt bij het determineren van de soorten libellen die ik dus veelvuldig fout invoer....

Het leukste aan De Kievit is toch het palet aan kleuren. Heerlijk om weer eens een uurtje geweest te zijn.
2 opmerkingen:

Incanto Images Fotografie zei

dit is genieten, stond er niet te veel wind...?? je foto's zijn mooi van kleur en scherpte. Hier in de omgeving is nog weinig te vinden.

Groetjes Von

PW Fotografie zei

Hoi Paul, het lukt me nog steeds niet een reactie te plaatsen bij je blogbericht.
Dan maar zo:
 
Een fijn Blogbericht Paul, helemaal genieten'
Ik had nog nooit van de Kievit gehoord. Ga ik veranderen! Ik heb ook heel wat kennis opgedaan dankzij de
soorten van Anne! Bij de Haarrijnse plas al meerdere Icarisblauwtjes gezien vorige maand. Tot in het veld!
Groetjes
Maria van Antwerpen.
 
p.s. je scoort nogal lekker nieuwe soorten de laatste tijd he!!!, leuk hoor.’
Ik was al blij met de grauwe klauwier en de gekraagde roodstaart in juli en augustus, dus langzaamaan groeit het aantal bij mij ook.
Helaas heb ik minder tijd dan ik er aan zou willen besteden........