zondag 7 augustus 2011

Lentevreugd

Het is nog niet voorgekomen dat de familie Van Der Meer met mij op pad gaat om een soort te zoeken die ik wel, en zij niet hebben. Dat is zo sinds ik de Waterrietzanger in de Jonker zag.
Er zijn drie van die vogels gezien in Wassenaar, in Lentevreugd. Dus daar rijden we naar toe.


We worden vriendelijk ontvangen door het vee dat daar vrij rondloopt.  We nemen wel boogjes, want er zijn jongen bij. Maar ze blijken redelijk verdraagzaam.


Her en der zijn vogelaars verspreid over het gebied, maar er kijkt er geen zo blij dat we succes verwachten. Er staat een stevige wind die waarschijnlijk alle zangertjes laag in het riet houdt. We dippen, zoals dat heet. We moeten het doen met een razendsnelle jacht van een Boomvalk en een paar Torenvalken. Ook leuk, maar daar kwamen we niet voor.Peter gedipt....
Het staat op onze gezichten te lezen. Om het een beetje goed te maken rijden we op de terugweg even langs de Starrevaart. We zijn er lang niet geweest, maar met deze wind zijn er niet veel steltlopertjes te zien. We wandelen dus het "bos" in waar we in een paar struiken een keur aan libellen en vlinders vinden. We puzzelen wat af op de Paardenbijter en de Blauwe Glazenmaker, en is het nou de Bloed-, Steen- of Bruin-rode Heidelibel. Via de link in het vorige bericht kun je zelf even puzzelen.....
Verder nog een paar leuke vlinders: Boomblauwtje, Gehakkelde Aurelia, Atalanta en mijn tweede Landkaartje. Kortom, toch lekker bezig geweest!

Boven de plas treffen we nog een Gierzwaluw in een vluchtje Boeren- en Huiszwaluwen. Het kan zo maar de laatste van het jaar zijn.

2 opmerkingen:

Incanto Images Fotografie zei

al dan niet het verwachte voor de lens gekregen, het is een leuke dag geweest met mooie macro beestjes. En ze staan er mooi op, je mag best te vreden zijn over het resultaat.

Groetjes Von

PW Fotografie zei

De foto's van de insecten zijn gemaakt met de 400 mm telelens.