dinsdag 9 augustus 2011

Storm in Zeeland


Ik moet naar Zeeland om onze jongste dochter op te halen van "kamp". Ik moet er om zes uur zijn, dus vertrek ik tussen de middag.... Er is vast wel wat te vinden.

Het waait hard over de Deltawerken wat mooie beelden oplevert. Klotsend water en vooral meeuwen die stilstaan in de lucht. Prachtige Hollandse luchten. Maar ook een paar buien.
Ik begin in de polder bij Wissekerke omdat daar vijf Zwarte Ooievaars moeten zitten. Helaas zie ik op Waarneming dat ze kort voor mijn aankomst zijn opgevlogen. Deze soort moet ik zeker toevallig treffen. Een Bruine Kiekendief vliegt traag langs, als troost.


Ik rijd door naar het Bokkegat waar een paar soorten steltlopers druk foerageren.  Kemphanen, Oeverlopers, een enkele Groenpootruiter en een stel Bontbekken stappen rond. De Grote Geelpootruiter blijft (de hele middag) onvindbaar. In het weiland tref ik wel drie Torenvalken die elkaar het leven zuur maken. De schermutselingen leveren een leuk plaatje. 


Foto van de dag: spelende Torenvalken

Ik ga door naar Wanteskuup en de Schor Oesterput, gewoon kijken wat er zit. Het is er druk met Wulpen, Zwarte Ruiters, Tureluurs, Scholeksters, Lepelaars en Kemphanen. De vogels zijn redelijk netjes gegroepeerd wat mooi is voor de foto.

Als ik wegrijd om in Burgh mijn dochter op te halen, zie ik langs de kant van de weg een Wezel. Door de voorruit probeer ik 'm vast te leggen maar dat wordt niks. Dus zachtjes de deur open en schieten. De rover heeft me meteen door en speert weg, mij achterlatend met een vage foto. Jammer, maar wat een leuk diertje!

Het lukt niet altijd
Ik pik Michelle op en samen rijden we via de Stolpweg naar de Brouwersdam, even zeehonden zoeken en een hapje eten. Bij de Stompe Toren vinden we een plasje met vier Kleine Zilverreigers, zo typisch voor deze regio. Verscholen achter een muurtje fotografeer ik de reigertjes met de gele voeten die af en toe scheef tegen de wind in leunen.
Het patatje-met op de dam levert veel aandacht op van de aanwezige meeuwen. Het is soms niet mogelijk een foto te maken, eenvoudig omdat ze te dichtbij komen. Maar het levert mooie "pasfoto's" van Zilver- en Kleine Mantelmeeuwen. Ik probeer nog een stel voorbij vliegende Grote Sterns met jongen vast te leggen, maar deze blijven ver uit mijn buurt.

De regen dreigt, dus ik maak snel nog wat foto's van de aanwezige Steenlopers en Bontbekplevieren. Gelukkig treffen we nog een paar Grijze Zeehonden (met Romeinse neus) zodat dit deel van de trip ook geslaagd is. Nu ik deze vakantie ook Zeeland heb bezocht, ben ik in een paar weken tijd weer eens in alle provincies geweest. Misschien nog een keer naar Noord Holland voor de Lachstern. Lijkt me wel een aardige opsteker om weer mee aan het werk te gaan....

Voor vandaag een bijzondere meeuw: geen patat, maar krab voor deze fijnproever.


1 opmerking:

PW Fotografie zei

Van Maria:

Adembenemend die spelende torenvalkjes.!
Echt prachtig. Ik geloof niet zo in toeval. Zulke plaatjes maak je alleen als je er bent...veel...en. .vaak!
Voeg daaraan toe een goede camera en een goede fotograaf ;-)
Groet,
Maria