zondag 2 januari 2011

Zeeland, en nu goed!

Gelukkig 2011 !!

Naar Zeeland, samen met Frank en Robert van der Meer. Wat een dag…. We wilden alles zien, en dat is bijna gelukt. Stel je een rondje voor waarbij je via de N59 de provincie binnenrijdt, en via de N57 weer terug.
Roodhalsgans tussen de Brandganzen
Zeeland ligt in een zone met buien, wat zorgt voor prachtige luchten. Het barst er van de groepen stelt- en strandlopers en van de ganzen. We zien dan ook heel veel soorten waarvan de Kleine Rietgans, de Roodhalsgans en de Witbuikrotgans hoog op de wensenlijst scoren.
Veel Bontjes

Witbuikrotgans

Maar we gingen voor één soort: de Grote Geelpootruiter, een dwaler uit Amerika. We vinden ‘m in gezelschap van een Zwarte Ruiter. Leuk vergelijken….
Grote Geelpootruiter
Zwarte Ruiter
Een stukje verder vliegt een groepje IJsgorzen, pas nog nieuw voor me, en nu ook met foto. Op de rit richting de Brouwersdam nog zo’n meevaller als Robert van achteruit de auto plots “Patrijs” roept: weer een fotosoort!
Kleine Zilverreiger
Het was een lange dag, ik houd het verder maar kort. Kuifduiker, IJsduiker(nieuw!), een stel Bruinvissen, een Gewone Zeehond, de Kuifaalscholver, Kleine Zwanen, Kluten, zelfs Lepelaars en een stel Kleine Zilverreigers, het is allemaal voorbij gekomen.
IJsduiker in de verte

Kuifduiker

Tureluur en Drieteenstrandlopers


Voor een eerste trip in het nieuwe jaar ben ik dik tevreden, al hebben we de Topper (weer) en de Velduil gemist. Jammer dat de vakantie voorbij is…….
Robert en Frank: DANK voor de hulp!

Geen opmerkingen: