vrijdag 26 augustus 2011

Uit het raam

We -Cathy en ik- moesten vandaag natuursteen uitzoeken in Tilburg, en als je dan op de terugweg even de snelweg afgaat, zit je snel heel dicht bij de Brabantse Biesbosch. Toch weer samen even vogelen....


We zoeken met de auto de Bandijk bij Werkendam af omdat daar rond twaalf uur nog twee Zeearenden zijn gezien. Verder zat deze week een Koereiger in dat gebied. Jammer, maar die vinden we beide niet, ondanks intensief speurwerk van mijn vrouw, die wel veel Buizerds vindt.


We vinden ook een paartje Bruine Kiekendieven (het mannetje is prachtig en net even te snel), een stel Torenvalken, en vooral veel reigers. Blauwe, natuurlijk, maar ook veel Grote en Kleine Zilverreigers. Mooi gezicht met dit sombere weer.Het wordt nog leuker als ik de ganzen bekijk: een Casarca-vrouwtje samen met een rare variant trekt mijn aandacht. Ik mail bij thuiskomst Robert even om te horen wat hij er van denkt, en hij denkt Kaapse Casarca, een vrij zeldzame exoot. Leuk!Op de plassen nog wat Krakeenden, en ook hier een groep Lepelaars. Een Zwarte Zwaan zwemt eenzaam tussen de eendjes.Het uitblijven van de "Vliegende Deur" is vooral voor Keet jammer. We gaan terug naar Woerden.

Zo in de slappe tijd doe ik graag wat planten en insecten, met de macro als het kan. Helaas ben ik nog steeds niet goed ingevoerd in de soorten. Maar wat zou het, het gaat om de schoonheid, niet de naam....


????????
Alhoewel! Die laatste slak-wurm-rups zet ik toch even op Waarneming om te ontdekken wat het is.

Geen woord over de IJsvogel, en wel zo'n goeie foto. Aan de zuid-oost-kant van de Biesbosch, dicht bij het museum, promoot men het gebied met prachtige banners. Zo ook deze. Jatwerk dus.


1 opmerking:

Fred Klootwijk zei

Paul,

Nou zo maar even uit het raam ik vind het weer knap.
En dat ijsvogeltje zit er ook zomaar....

groet

FRED