zondag 22 januari 2012

Wind

Telkens als ik even voorbij Stellendam de A15 oprijd, overvalt de Randstad mij. Ook vandaag. Het afscheid van Zeeland en de eilanden is in het zicht van de Botlek altijd zwaar.

Het is half twaalf als wij onze spullen bij elkaar hebben gepakt om op de Brouwersdam een fijne wandeling te gaan maken. Ongeveer om die tijd komt het bericht dat de Giervalk weer terecht is, maar een uur rijden heen, en dan weer twee terug doe ik mijn dames maar niet aan. Toen ik vanavond de plaatjes zag.... enige wroeging, maar gedane zaken nemen geen keer.


Onderweg laat ik de familie de Velduilenplek zien, en de jongelingen beklimmen de Plompe Toren, terwijl ik gauw wat ganzen en weidevogels spot. Hoogtepunten zijn de Wulpen en een stel stoeiende Kieviten.Een leukerd is wel de Tureluur die ik tegen het licht in zie: Niet de mooiste foto, maar hoe roodtransparant kan een poot zijn?


Dan door naar de Brouwersdam waar het redelijk druk is, de wind stormachtig, maar waar weinig bijzonderheden te zien zijn. Gelukkig wel de door mij beloofde Zeehond, een Grijze. En natuurlijk de patat-minnende meeuwen, waaronder een Kokmeeuw die al in zomerkleed komt.

Na een bakkie koffie gaan we door naar huis, waar ik dan eindelijk de foto's van gisteren op de computer kan zetten. Zoals verwacht, nadat we lang hadden gedaan over de Giervalk-dip, door het matige licht en de sterke wind, geen topplaatjes. Wel is op de plaatjes van de drie Burgemeesters en een Merel de teint van de roze ondergaande zon te zien.


Vandaag dus niet veel bijzonders, dus de inhaalslag van gisteren dan maar. Gert en Jeroen nog dank voor het gezelschap. En ik weet dat Gert binnenkort ook een weekeinde in Zeeland zit...

De vreemde gans
Beetje winderig, Gert?Binnenkort mijn beurt om Gert naar de Giervalk te leiden?

3 opmerkingen:

Gonnie van de Schans zei

Hallo Paul,
Sind kort lees ik je blogs. Je bent vaak op pad en ziet ontzettend veel vogels. Leuk hier de tureluur, wulpen en kievitten. Velduil is natuurlijk super m te zien en de zeehond ook. Als het weer wat beter wordt, ga ik misschien ook eens kijken. Maar al die verschillende watervogels houd ik nog niet uit elkaar.
Groeten, Gonnie

Marianne zei

Ha Paul,

Wat verschrikkelijk balen zeg, die giervalk dip. Het heeft je inmiddels al wat km's gekost geloof ik. Een koereiger tussen de paarden is toch ook wel leuk, en een mooie soort.
Ik hoop dat de 5D je goed bevalt, we gaan de goede tijd langzaamaan weer tegemoet en dan kun je heeeeeel veel oefenen. De tureluurpootjes zijn cool.

Groetr,
Marianne

Pascal Wink zei

Hey Paul, jammer van die valk. Tja het leven van een twitcher gaat niet altijd over rozen... Zelf had ik hem pas bij mijn vierde poging. Totaal ca. 1600 km gereden en ca. 250 Euro armer (nog afgezien van de verkeersboete..). Volhouden! Groet,
Pascal

ps ik weet wat dichterbij ook nog wel Ransuilen te zitten als je interesse hebt.