zondag 24 mei 2015

Beestjes

Gert Vonk heeft een afspraak met Maria van Antwerpen: de Bruine Korenbout zoeken bij de Loosdrechtse Plassen. De zeldzame libel is nog nieuw voor de lijst van Gert. En ik mag mee. Niet dat ik nou veel kijk heb op die libellen, maar drie weten meer dan twee, of zo iets. En Gert aan nieuwe soorten helpen past helemaal in dit Pinksterweekeinde.....


De eerste Bruine Korenbout in beeld

We lopen de Kromme Rade een stuk af, en vinden al snel de beoogde soort. En nog veel meer! Vuurjuffers, Variabele Waterjuffers, Glassnijders, Smaragdlibellen, Lantaarntjes, Bruine Winterjuffers, de Viervlek, Vroege Glazenmakers en Gewone Oeverlibellen. We sluipen door het gras om ze op de foto te zetten, wat altijd weer leuke scenes oplevert.
Een Smaragdlibel in de boom

We concentreren ons op de Bruine Korenbout. Die met wat geduld best benaderbaar blijken. Aardig om bij deze jonge beesten, die later blauwe ogen en een blauw lijf krijgen, al de verschillen te zien in de tekening op de vleugels.Heerlijk weer daar in Loosdrecht! Eigelijk echt zo'n dag om lekker te wandelen en rustig naar de steeds actievere juffers en libellen te kijken. En met Maria als gids zie je dan toch weer net even meer!

3 opmerkingen:

Roos zei

Hallo Paul, prachtige foto's van de korenbouten een geslaagde dag voor jou en je vriend. Hier in het zuiden zijn ze in grote getalen te vinden en heb ze dan ook al menig keer op de foto kunnen zetten.
Met vriendelijke groet,
Roos

Maria zei

Hoi Paul,
Prachtig fotoverslag van een geslaagde libelle-wandeling! Ik heb inmiddels ook een blogje af en naar jouw blog verwezen ;-) Misschien moeten we de felblauwe versie ook nog maar ff doen t.z.t.
groetjes,
Maria

Frans zei

Wat een mooie serie libellenfoto's! En in goed gezelschap is het altijd mooi om de natuur te bewonderen. Die bruine korenbouten zijn echt goed gelukt. Proficiat.
Frans van Antwerpen