maandag 11 mei 2015

117

Na Londen, een nachtje thuis slapen en weer door: nu alleen naar Texel voor het voorjaarsweekeinde van Dutch Birding. Minder druk en spectaculair dan de najaarsversie, maar niettemin erg leuk. Al worden er niet veel bijzondere ontdekkingen gedaan, wat ook betekent dat ik rustig het eiland "afvogel" op zoek naar soorten die ik niet eerder op Texel zag. Mijn Texel-lijst aanvullen, dus.... In totaal komt mijn weekeind-lijstje op 117 geregistreerde soorten. En dan ben ik vast nog een paar vogeltjes vergeten.

 
Een Bonte Vliegenvanger, nieuw op de Texel-lijst
En een Zomertortel
Veel bekenden zijn er, VAN Texel en UIT onze eigen regio. Dat maakt het gezellig. En het weer zit best mee, qua zon. De wind is fotografisch wel een dingetje, ook omdat Texel vaak ook vogelen op enige afstand betekent. Maar juist die ruimte en de rust is weer adembenemend. Redenen om de foto's niet te veel bij te snijden op het vogeltje alleen.....

Vanaf de boot
Grote Sterns
Eenzame Eidervrouw op de akker 
Engelse
Noordse
Citroen-kwikstaart
Overal te zien
Leuk zoekplaatje: Bontjes, Kemphaan, Grauwe Franjepoot, Kleine Strandloper en Steenloper op één plaatje: Texel!
Vluchtje Rosse Grutto's
Bontbekplevier
Honderden Kneutjes, en soms maar 1
Wind, veel wind
Ook gewoon, en druk met de jongen nu: Zanglijster
Honderden Rotganzen
En minstens zoveel Grasmussen
Wat er zoal te zien was, kun je hier terugzoeken. Voor mij was de Roodstuitzwaluw als nieuwe (fotoloze) soort voor mijn Nederland-lijst natuurlijk geweldig. En de Citroenkwikstaart die binnenviel is ook niet mis, maar niet nieuw. In de Robbenjager stikt het van de Kwikken: voor het eerst fotografeer ik de Engelse en de Noordse ondersoort. Maar natuurlijk geniet ik ook van de honderden baltsende zangers: Grasmussen, Braamsluipers, Kneuen, Veldleeuweriken, Tapuiten en Rietzangers vullen permanent de lucht.

Het weekeinde begint met iets heel anders: als ik op de boot sta te wachten kruipt een springspinnetje uit mijn spiegelhuis. Omdat ik toch even moet wachten en de macrolens bij mij heb, maak ik plaatjes van het beestje. Als je goed kijkt, zie je mij in een paar van zijn oogjes.Voldaan en uitgerust verlaat ik het eiland. Ik heb geslapen in hotel Het Anker van Texel, nu uitgebaat door nieuwe eigenaren die het oude hotel hebben omgevormd tot een fris en verzorgd onderkomen: een aanrader voor iedereen die Texel wil bezoeken! Leuk is ook dat het ontbijt wordt toegelicht omdat het is samengesteld uit bijzondere Texelse producten. (Tot zover het bericht van de sponsor.... :-)

Als ik het vasteland weer oprijd is de zomer begonnen: al laat in Noord Holland de lente zich mooi zien: zelfs met zonnebril stralen de bollenvelden mij vol kleur tegemoet. Mooi hoor!

3 opmerkingen:

Oscar Balm zei

Leuk lijstje vogels. Jammer dat een paar soorten niet een weekje eerder langs kwamen.
Ik vind het wel stoer dat je elke dag vanuit Valkenburg naar Texel ging ;)
(check de link naar je 'sponsor' maar even)

PW Fotografie zei

Zo heb je opeens twee sponsoren...... Ik heb nu de goede link geplaatst, dank Oscar.

Maria zei

Wat heb je weer heerlijk "Texel gedaan" En de Zomertortel en Citroenkwik had ik ook graag gezien!
De bollenfoto is heel mooi en het spinnetje is echt heel grappig. En ik zie je idd in de oogjes ;-)
groetjes,
Maria