zondag 28 mei 2017

Nood

Bijna een maand geen bericht; dat is vast niet goed voor mijn lezerskring. Gewoon te veel gedoe waardoor ik niet zo aan vogelen toekom. Intimi begrijpen het wel.
Vroeg op vanmorgen, na een warme nacht. Fijne kans om eens de ochtendzang van de vogeltjes in de Groene Jonker te horen. Ik ben al een paar keer op zoek geweest naar de Sprinkhaanzanger, en die heb ik vanmorgen als eerste in beeld, luid ratelend maar verstopt. En dat hoort zo!


Het tegenlicht is op deze prachtige dag keihard, maar een stukje verder krijg ik zo toch een Bosrietzanger op de foto. Het is niet anders.

Bosrietzanger
De vogel onderscheidt zich van de Kleine Karekiet door de zang, en dat is prettig want uiterlijk zie ik geen verschil. Zeker niet met de zon recht voor.

Kleine Karekiet, met wat beter licht
Het is echt de dag van de rietvogels: Minstens tien Blauwborsten en veel meer Rietzangers fluiten hun liedje, ondersteund door het geratel van Snorren.
Op een drooggevallen stukje bedelt een jonge Blauwborst bij de vader, terwijl verderop een stel Koekoeken een nest van een Blauwborst lijkt te gebruiken voor de eigen eieren. Samen met een paar andere wandelaars bekijk ik het schouwspel op afstand. Het is één van die omstanders die mij wijst op een schaap dat bijna geheel in de modder is verdwenen.
Gelukkig heb ik wat telefoonnummers van boswachters, en het lukt om de piket van Natuurmonumenten aan de telefoon te krijgen. Boswachter Arie informeert de eigenaar, en ik hoop maar dat die op tijd is gekomen.2 opmerkingen:

Maria zei

Hoi Paul, Heerlijk om zo vroeg ff lekker door de Groene Jonker te lopen!!
Maar oh, jeeh, wat een schapendrama. Ik hoop natuurlijk ook dat de boer op tijd was.
Goed dat je die telefoonnummers paraat had! Top.
Groetjes,
Maria

Marianne De Vogelkijker zei

Oei, dat schaap.... ik hoop dat hij het gered heeft. Verder vind ik het knap dat je de Sprinkhaanzanger op de foto hebt weten te krijgen, om ze te zien is al moeilijk genoeg.
Fijn om te lezen dat het weer lekker is in de GJ ('s ochtends vroeg).

Groetjes,
Marianne