maandag 2 januari 2012

Uitwaaien

Iedereen natuurlijk de beste wensen! Dat er veel moois en bijzonders mag gebeuren dit jaar!

De Giervalk gaat het niet worden: het beest wordt erg slecht gevonden, diep in het zuiden van Zeeland. Ik kies er voor om naar Katwijk te gaan om nog een keer de Humes Bladkoning te zoeken. Gert Vonk en Robert van der Meer stappen bij me in.

De Humes fluit ons toe als we aankomen. Dat lijkt een makkie te worden. Ook Pim Wolf en Peter Meininger sluiten aan, ongeveer de beste vogelogen van het land.
We zien de vogel wel vliegen, en soms even stil zitten, maar lekker vrij in beeld komt hij niet. De eerste foto van dit jaar is dus een Pimpelmees, want die was wel te kieken....


Na een bui geven we het op. De waarneming is immers binnen. De eerste donkervetrode zeldzaamheid van het jaar is echter geen nieuwe soort.

We gaan door naar het strand bij telpost Savoy, waar het ondertussen droog, winderig en koud is geworden. Gert en Robert bemannen de telescopen terwijl ik me bezighoud met de meeuwen en Steenlopers op het strand. Het levert een paar aardige en zonnige plaatjes.


Als het zonnetje wat lager komt, levert dat weer heel andere beelden van de strandvogels.


Gert rent naar me toe om me te waarschuwen voor een Dwergmeeuw. Het is het begin van een half uur hard werken: Naast de Dwergmeeuwen zien we Drieteenmeeuwen,  Roodkeelduikers, Zeekoeten en een Alk. Helaas zijn ze snel voorbij en zijn niet al de opnames raak.Achter een boot in de verte denk ik nog een Vorkstaartmeeuw te zien, maar die krijgen we niet rond.

Het is stervenskoud volgens de heren, dus we gaan. De mannen ontdooien op het verwarmde leer terwijl ik ze Mars, Twix en pepermuntjes voer. Blijkbaar kun je beter achter de beesten aanrennen dan dat je ze meer statisch bekijkt van achter een telescoop. Als het koud is, tenminste.....

2 opmerkingen:

Incanto Images Fotografie zei

achter de beestjes aan huppelen is altijd leuker om te doen..;-) de tegenlicht opname is prachtig geworden.

Groetjes Von

Maria zei

Eigenlijk wel mooi: Je eerste foto een Pimpelmees... Want als je hem goed bekijkt is het toch een supermooi vogeltje. Maar daarvoor ging je niet ;-)De Alk boven een woeste zee, is ook wel heel mooi en de tegenlichtfoto is echt prachtig.En dat in een niet saai gezelschap.
groet, tot na de regen, ergens
Maria