zaterdag 21 januari 2012

Ritje

"De mooiste waarneming ooit" of zoiets. De tekst van Luuk Punt bij de waarneming van de Giervalk tegen de grens bij Belgie is stuitend te noemen. Uren turen Gert Vonk en ik naar de plek waar Luuk het beest heeft gezien.

Gert pikt me op in Kamperland, vlak na die melding van Luuk. Met gezwinde spoed rijden we naar Westdorpe waar we ons bij een clubje andere twitchers voegen, maar veel verder dan een paar Buizerds en Pijlstaarten komen we niet. Dus besluiten we maar wat rond te rijden en gelijk de Koereiger maar te gaan zoeken. Wat ook al niet lukt. Tel daarbij op dat ik gisteren door mijn rug ben gegaan toen ik aan een bankstel stond te trekken, en je begrijpt onze gezichten als we ons weer melden op de plek van de verdwenen Giervalk.

Jeroen Bes leidt ons af. Lekker ventje om je op af te reageren. En dan nog die man die al weet waar die reiger zit (andere kant van de weg....). Als excuus stoppen we Jeroen achter in de auto om alsnog die Koereiger te vinden. Hij zit tussen de PAARDEN. Toch nog wat.

Ten derde male komen we terug op de valken-plek, maar het enorme beest laat zich niet zien. We dippen dus de "mooiste waarneming ooit". En met al dat gezoek is de dag ook al grootendeels stuk. We gaan.

We pikken nog een rare gans mee onderweg (kruising Sneeuwgans en Brandgans, of zo) in gezelschap van een paar Brand- en Indische Ganzen. Thuis nog wat uit te zoeken dus. Een ruim half uur later scoren we nog de IJsduiker in het Veerse Meer, in gezelschap van tientallen Geoorde Futen. Ook weer leuk. Jammer dat we op dat moment horen dat de Giervalk weer is aangetroffen, aan de andere kant van het kanaal en van de Westerschelde. We kunnen het nooit meer halen voor het donker, en nog eens tien euro voor de tunnel...... Door naar Neeltje Jans waar we in de striemende wind dit keer twee Kleine Burgemeesters (één met een mank pootje) en een Grote Burgemeester tussen de Kok-, Storm-, Mantel- en Drieteenmeeuwen vinden. Met mijn nieuwe 5D Mark II full frame camera experimenteer ik op de meeuwen die ik twee weken geleden al lekker op de foto had. Benieuwd hoe dat probeersel op een scherm uitkomt!

Al met al geen slechte dag en een plaatje van de Koereiger is uniek voor Gert en mij. Dat we ook de Grauwe Gorzen dippen is bijzaak. Daarvoor reden we niet naar Zeeuws-Vlaanderen.
Bij Cathy worden we weer opgepept met snert en broodjes knakworst. Dan weet je weer hoe onbelangrijk alles eigenlijk is. Niet het doel, maar de reis. Niet het weggaan, maar het thuiskomen. (Burrrp). Gert vertrekt, en ik ga aan de foto's.....

Nog één klein minpuntje: een blogbericht zonder foto's. Ik zit nog in Zeeland, op een oude laptop met een oude versie van Lightroom, op een ongemakkelijke stoel. Niet dat ik naar huis verlang, maar wel naar dat USB-kabeltje dat daar nog in de Mac steekt....

De foto's komen later, dus.

4 opmerkingen:

Incanto Images Fotografie zei

wat een verhaal, jullie rijden wel heel wat af. En gezelligheid is ook belangrijk.
Sterkte met de computer, altijd lastig wanneer dat ding niet doet wat je graag zou willen.

Groetjes Von

PW Fotografie zei

Inderdaad sneu voor jullie, Paul!

Een droevig verhaal is ook een mooi verhaal. :-)

Sterkte met je rug!

HG, Luuk

Jeroen zei

Paul,

hier een reactie van dat lekkere ventje. Waar je lekker je gal effe tegen kwijt kan als je dat nodig hebt. Ik hoor het toch niet want het gaat ene oor in, en die oh zo vaak onzin brabbels gaan er zonder op te merken weer net zo spoedig het andere oor uit. Maar als het jou oplucht heb ik dat er graag voor over.

Maar al met al heb jij volgens mij aan die andere kant van de tunnel je schade nog aardig ingehaald, en nog een aantal leuke soorten ingekopt.
Ik heb nog tot ca. 15.45 ter plekke gestaan zonder enig resultaat.

Leuke blog weer maar ik mis dat tranentrekkende nog een beetje.

CU later.
Checked Jeroen.

PW Fotografie zei

Ik probeer altijd positief te blijven, maar Jeroen heeft gelijk: het was hartverscheurend! Zeker voor hem!

We gaan binnenkort gewoon nog een keer. Dat kreng moet op de lijst! Ik bel je als ik 'm zie, Jeroen!