zaterdag 28 januari 2012

Bezoekje

Even naar Alphen aan den Rijn om mijn moeder op te zoeken, en na een flinke hap taart en een bakkie thee weer naar Woerden. Dit keer even stoppen bij Zwammerdam om even te zien hoe het met de Ransuilen gaat.


Vanmorgen eerst even de hond uitgelaten bij de natuurplas Breeveld. Ik was daar al een poosje niet geweest, en toen tijdens mijn ontbijt de melding van Jeroen de Bruijn binnenkwam dat er Nonnetjes waren, was de uitlaatplek gauw beslist.
De eenden zitten wel vrij ver, maar prachtig in beeld. Net als de Pijlstaart die ook rondzwemt; leuke soorten bij onze plas. Een IJsvogeltje flitst aan me voorbij, en ik ben al blij dat ik het prachtige vogeltje nog terugvind op een foto. Wel bagger, maar ook bewijs.

In Zwammerdam hoor ik het subtiele fluitje van een stel Boomkruipers vlak in mijn buurt. Prettig, want tot die tijd geen uil te vinden. Ik schiet wat plaatjes want deze soort heeft de neiging om altijd aan de andere kant van de tak te gaan zitten en laat zich meestal niet makkelijk vastleggen.
Tijdens mijn wandeling vind ik nog een Grote Bonte Specht, en precies één uil. Maar die kijkt me dan wel heel open en brutaal aan: Lekker voor de foto!Zowaar best leuk.

2 opmerkingen:

Gonnie van de Schans zei

Tjonge wat een "oogst" op 1 dag. Nonnetjes, ijsvogeltje (in het voorbij gaan, maar toch)en daarna uitgebreid het boomkruipertje en nog een ransuil. Die laatste wil ik heel graag een keer fotograferen. Prachtig zoals hij je hier recht aan kijkt.
Groeten, Gonnie

Maria zei

Lekker...Taart,
En je Ransuil is ook om op te vreten ;-)
Het ijsvogeltje is grappig, en altijd heerlijk om er een te zien.
groet,
Maria