zondag 14 juni 2015

Berm

Het is een rustig weekeinde. Met dit weer is het heerlijk gasten ontvangen, een beetje klussen, ja; zelfs de meubelboulevard bezoeken. Tussendoor loop ik een paar rondjes. Gisteren rij ik even een melding Ralreiger na in Willeskop, samen met Kees de Leeuw en de familie Van Der Meer. Dat levert vooral leuke beelden op van terugkerende steltjes en jonge Visdieven.


Zomertaling en Wintertaling op één plaat, samen met Witgatjes
Vandaag ga ik even bij de Natuurplas Breeveld kijken. Ik ben daar al een poosje niet geweest, en vooral de bermen vallen mij op. Het zijn vast niet allemaal echt wilde planten, maar de bloemenpracht is leuk om te zien, en goed voor de insecten en vogels. Al is een telelens nou niet de meest aangewezen lens voor bloemenfoto's....

Zo tref ik een Grasmus die ongetwijfeld in de struiken een nest heeft. Knorrend geeft de vogel aan mijn aanwezigheid niet te waarderen. Na een paar plaatjes laat ik de vogel dan ook met rust.

Bij mijn ochtendrondje trof ik al een Steenuiltje op de bekende plek, en onderweg naar het diner kijk ik opnieuw of de uiltjes thuis zijn. En ja hoor!


3 opmerkingen:

Maria zei

Mooi!
De veldbloemen,(de klaprozen vooral) de pul, zomer en winter in een klap ;-), de schitterende Grasmus, en natuurlijk "jouw" Steenuiltje(s)
Groetjes
Maria

Roos zei

Prachtige foto's vooral de grasmus spreekt mij aan in al die warme kleuren. De bermbloemen doen het goed en met de telelens zeker geslaagd. Het steenuiltje heeft daar een mooie stek. Al met al weer hele mooie foto's.
Groeten,
Roos

Marianne De Vogelkijker zei

Die Grasmus tussen de bloemen is Wauw!

Bloemen met tele, ik doe het ook ;-), kan toch prima?!

Groetjes,
Marianne