woensdag 27 maart 2013

Russisch?

De vogel zit al een poos onder een brug bij Oegstgeest: de Russische Kauw, een ondersoort van de Kauw. De heldere witte band in de nek en de wat lichtere tekening op de kop onderscheidt de vogel van de Noordse Kauw die wat vaker te zien is, maar rond deze vogel is nog wel wat discussie. Ik ga 'm zelf maar eens bekijken.


Ik vind de Russische Kauw inderdaad bij de brug in een terrein dat het Rijnfront heet. Weer een lelijk terrein..... De vogel heeft een stuk of veertig neven van de gewone tak om zich heen, dus het is makkelijk vergelijken.


Boven en onder de gewone Kauw

De Rus
Samen
Fijn, een nieuwe ondersoort op mijn levenslijst. Ik doe nog een rondje op het terrein waar Kramsvogels, Kleine Plevieren, een Tureluur, wat Scholeksters en Kieviten rondlopen. Ik neem even de tijd om wat plaatjes te maken: het weer is heerlijk nu de wind wat minder wordt, en het licht is natuurlijk prima voor de foto.
Vooral de Kleine Plevieren komen leuk poseren, en dat is altijd een feestje. Wat zijn ze leuk!

Ik rij terug richting Woerden en stop even bij het Steinse Groen bij Gouda. Daar is eerder deze week een stel Goudvinken gemeld, maar ik kan ze niet vinden. Jammer. Een Goudvink is zo'n soort waar ik graag naar kijk. Wel tref ik een stel verliefde Staartmezen, wat Winterkoningen en de eerste Tjiftjaffen voor dit jaar.


Heel nuttig, die WTV-dagen, zeker op de eerste dag van het beginnende voorjaar!?


5 opmerkingen:

Maria zei

Mooie blog. Mooi die staartmees met veertjes in de bek en de Tjiftjaf ook al zo mooi. De pleviertjes en Tureluur staan weer beeldschoon op de foto!
Maar dan, de Rus...Je weet dat ik een zwak heb voor de Noordse, dus die Rus vond ik gaaf! Idd net iets anders. Top dat je hem hebt.
groet,
Maria

John eos shooter zei

Ha die Paul,

Leuk gekozen compositie bij die eerste Tjiftjaf plaat, origineel.

Marianne De Vogelkijker zei

Mooi Paul, de Rus maar ook de andere vogels. De Kleine plevier is inderdaad een genot om naar te kijken. Eens met de opmerking van John, goed gezien.

Groetjes,
Marianne

Anoniem zei

asdfgdfbgsdfadbgsfgb

Ghita zei

Wat leuk, een Russische kauw, ik wist niet eens van het bestaan af.
Die kleine plevier heb je mooi dichtbij. Ik hoopte ze bij de Poelgeest polders te zien, maar heb ze (nog) niet gevonden. De wind was ook weer lelijk aanwezig vandaag. brrr.
groetjes Ghita