maandag 11 maart 2013

Kameel op de jaarlijst!Samen met mijn lief ga ik een uitje aan de kust doen. Via zo'n veiling hebben we voor een prikkie een nachtje Schoorl gescoord, en samen stellen we twee leuke dagen samen. Een klein beetje vogelen, een flinke wandeling, lekker eten en een oude stad verkennen waarbij dan ruimte is voor wat winkelen. Een balans van belangen waarmee het een gezellig samenzijn is geworden.

We rijden zondag eerst maar even naar de Putten bij Camperduin om de Dwerggans te scoren. Dat lukt, al zit de groep fotografisch te ver voor de spullen die ik mee heb (de 5D met de 100-400). Maar door de telescoop herken ik snel twee van de ganzen aan de oogringen. In de groep waarin vooral Kol- en Brandganzen huizen, zitten ook nog drie Rotganzen. Eén Zwarte toont zijn overdreven halsband en is dus een leuk extraatje! Ondertussen blaast de wind mij snel de polder uit: Koud!!

Op de eilandjes in de Putten zit het vol met Scholeksters, Bonte Strandlopers en Bontbekplevieren. Een enkele Zilverplevier en een paar Steenlopers vullen de jaarlijst (waaraan ik dit jaar dus niet werk....). We wandelen nog even de Hondsbossche Zeewering over om even te zien of daar nog iets achter schuilt. Ik ben verrast door een groepje Dwergmeeuwen dat leuk zwart-wit door de golven schommelt. Erg mooi om te zien, en ik sta daar natuurlijk zonder camera.....

Mijn vogeldag is wel geslaagd, en de kou is ernstig. Een Kameel -moet die op mijn jaarlijst?- kijkt het vanuit de beschutting rustig aan....


We checken in en vertrekken te voet de Schoorlse Duinen in. Het is er erg rustig want op een stel Goudhanen na zien we geen leven. Op de toppen van de duinen heb je prachtig uitzicht, waar we dan ook fijn van genieten.


Na een goed ontbijt doen we vandaag Alkmaar aan, een leuke oude stad voor een wandeling. Maar eerst rijden we even door Heiloo omdat daar een tweedejaars Kleine Burgemeester rondhangt. We vinden het beest snel, op een schoorsteen. Slim, met dit weer, al schijnt heel af en toe het zonnetje.
Gelukkig vliegt de vogel nog even naar het water, om daarna samen met de Kokmeeuwen waarmee hij optrekt, te verdwijnen. Toch weer een leuke soort.
Goed vergelijken met de veel kleinere jonge Kokmeeuwen 
Kokmeeuw, al mooi op kleur voor het voorjaar
En weg is ie....


1 opmerking:

Maria zei

Fijne (koude) dagen hebben jullie gehad!
Mooi uitzicht op zee. De kameel is wel weer grappig. En je kleine burgemeestertje is fantastisch!!! (ik dacht eerst dat je in hem ergens opgezet op een schoorsteen(mantel) had gespot! Verder lezen loste het misverstand gauw op. Het was echt waar.En, ja dan die beauty's van foto's. Genieten ! Wat mooi.
Groet,
Maria