zondag 13 oktober 2013

Meteo

Loop je gisteren in het zonnetje door de straat in goed vertrouwen dat vandaag nog beter wordt, rijden Gert en ik vanmorgen door veel te diepe plassen naar Texel om toch nog een stukje van het DBA-weekeinde mee te maken. Het werk is al gedaan: Grote Kruisbek, Struikrietzanger en Bergfluiter liggen voor het oprapen.

Alleen is de voorspelling niet heel betrouwbaar. Een half uurtje nadat we van de eerste boot -met daarop een lading vogelaars waaronder Maria van Antwerpen- afkomen begint de regen. En de wind neemt toe naar kracht zeven. Dan vliegt er niks op het land, en het Stormvogeltje waarop we met een man of veertig vanachter een windscherm van een strandtent wachten, komt ook niet. Gelukkig pikken we nog een langs vliegende IJsduiker op, maar dat is het dan ook wel.

Net na de middag besluiten we om er maar een eind aan te breien. Er staan twaalf foto's op mijn camera. Niet wat ik gewend ben. Een Pontische Meeuw en een Rosse Grutto zijn niet de trofeeën waarop ik had gehoopt. Maar soms is het niet anders.
2 opmerkingen:

Maria zei

Ik vond het heel leuk jullie tegen te komen! Maar wat een weer, hè!? Bagger!
Gelukkig heb je nog iets!
groet,
Maria

Our photos zei

Prachtige foto's!
Groetjes, RW & SK