maandag 28 oktober 2013

Barca!

Een bezoek aan Simone, onze oudste die een klein half jaar stage loopt in het buitenland, brengt de rest van het gezin voor vijf dagen naar Barcelona. Vreemd genoeg zie ik daar geen Vale Gierzwaluwen, maar daar zit ik niet mee. Wel een drukke, zoemende en mooie stad. En dan nog het weer waardoor we constant buiten vertoeven. Heerlijk!

Simone is hier al twee maanden, en is een prima gids: we zien de "gewone" attracties van Barca, en nog wat meer, vooral van de Gotische wijk waarin zij woont. De geluiden gonzen dag en nacht door de smalle straatjes waaraan hoge huizen staan. 

Natuurlijk heb ik een camera mee waarmee ik als toerist en beginnend "urban photographer" mijn familie, de voorbijtrekkende pracht en kunst (ook soms tussen aanhalingstekens) vastleg. 

Ons uitzicht

Rechts Buddha
De inspiratie voor Simone
Hereniging

Het is leuk om te merken dat Simone inspiratie haalt uit de natuur en dat in haar kunstopdrachten gebruikt. "De appel valt .....". In het atelier hangen vogels en Simone brengt veel tijd door in de dierentuin. Ze leidt ons langs haar favorieten: de Toekans en de Miereneter. 

De rest van de dieren is ook de moeite waard en de opzet van de Zoo is prachtig ruim. Ook een aanrader dus. Ik vermaak me met de prachtige Steltkluten en een Vale Gier die boos kijkend prachtig poseert tegen het licht in. 

Nog lastig om deze op de foto te krijgen
De altijd drukke metro van Barcelona brengt je overal
Natuurlijk bezoeken we de Ramblas, de haven, een paar kerken, de ingepakte Sagrada Familia en het klooster van Montserrat. Die laatste bezoeken we via een kabelbaan en dat levert prachtige uitzichten, al kijkt Cathy er een beetje tegenop. Ook op de berg is het zeer de moeite waard: de kerk van het klooster is prachtig en herbergt het unieke beeld van Maria dat voor bedevaartgangers als belangrijk relekwie wordt bezocht. De grot waar Maria volgens herdersjongens zo'n twaalfhonderd jaar geleden verscheen bezoeken we niet: nog hoger de berg op is een stapje te ver.....


In tegenlicht, het enorme project van Gaudi, begonnen in 1909


Zo moet het worden: af in 2027
Montserrat, met het klooster hoog op de berg
Héél hoog!
Met op dat moment bewolking op de berg

Moderne kunst van oude datum
Dank U 
Een indrukwekkend beeld voor veel gelovigen

Geintje, moet ook hier kunnen....

Geen gieren, wel Raven
We zijn in de stad tijdens de voetbalknaller tussen Real Madrid en Barcelona: een feest in deze voetbalgekke stad. Dat is volgens mij niet de reden dat er zo veel Catalaanse vlaggen hangen. Je merkt aan alles dat dit Catalonië is, en niet Spanje. Wij bekijken de wedstrijd tijdens het weghappen van de geweldige tapas van café Bootleg aan de Carrer Dels Lledo; een aanrader voor wie Barcalona bezoekt!

Roy Liechtensteins beeld bij de haven
Els Encants: de markt met het spiegeldak....
.... waardoor je andere familieportretten kunt maken
Uitzichten genoeg, uitingen te over

De alom aanwezige Argentijnse Parkieten in het Gaudipark

Eén van de vele beelden in de kathedraal
Vertrekken uit Spanje

Na vijf heerlijke dagen vliegen we terug naar Nederland, de wind tegemoet. Onderweg zien we de eerste tekenen hoog in de lucht. Op de grond merken we hard het verschil: bijna vijftien graden verschil in drie uur tijd.....

2 opmerkingen:

Huib zei

Mooi verslag met prachtige foto's.

Maria zei

:Prachtblog met fijne informatie, indrukken en natuurlijk beeldschoen foto's.De dikke boeddha is erg grappig :-) en de gier is schitterend.
Ik heb ook weer lekker wat Gaudi-cultuur kunnen happen.
leuke trip, groetjes, Maria