maandag 7 oktober 2013

Effe Gauw

Achterin de middag zie ik de melding van Bert Meijer: twee Zilverplevieren in de Groene Jonker. Leuk, want dit is zo'n soort die steeds in onze regio komt als ik er niet ben. En dan nog de "piep" van Jeroen de Bruijn: Eider op de plas in Woerden. Niet nieuw, maar wel bijzonder zo ver in het binnenland.

Mijn auto staat bij toeval bij het station in Woerden aan de kant van de plas, waarvandaan je makkelijk naar de Jonker kunt rijden. Dus een korte stop bij de Natuurplas Breeveld waar de Eider op een metertje of twintig poetsend voor mij langs zwemt.


Door naar de Jonker waar ik de Zilverplevieren ontdek in een groep Kieviten. Net als ik mijn camera wil richten gaat de groep de lucht in, en komt ook niet meer terug. Gelukkig heb ik de (wegvlieg-)foto nog.


De vogels in de Groene Jonker zijn allemaal wat vliegerig, vind ik. Ik schat een paar honderd Wintertalingen vliegen heen en weer over de alom aanwezige Smienten, Slob- en Krakeenden. Ook de Grote Zilverreiger neemt schreeuwend de zwarte benen als ik aankom wandelen.1 opmerking:

Maria zei

Toch weer heel mooi dat Eidertje!!
De paniekreiger vind ik ook schitterend.
Jammer dat je net(bijna) te laat was voor de zilverplevieren.
toch leuke blog zo tussendoor
groet,
Maria